Apa itu Huobi Token (HT)?

Huobi Token (HT) adalah cryptocurrency asli pertukaran Huobi Global. Ia tergolong dalam kumpulan cryptocurrency yang sering disebut sebagai token pertukaran. Huobi Token dikeluarkan dan diedarkan pada tahun 2018 kepada pengguna Huobi mengikut rancangan pemberian khas di mana pengguna platform diberi token percuma. Dari jumlah bekalan 500 juta HT, 300 juta disalurkan kepada pengguna Huobi, 100 juta adalah untuk ganjaran dan operasi platform, dan 100 juta lagi adalah tempahan untuk insentif pasukan. Setelah pemberian hadiah, pengguna dapat memperdagangkannya dan memanfaatkan peluang yang disediakan oleh Huobi Token di platform Huobi. 

Berdasarkan reka bentuk, jumlah Token Huobi yang beredar semakin rendah setiap bulan kerana mekanisme yang disebut pembakaran. Peristiwa pembakaran token berlaku ketika Huobi membeli semula dan menghancurkan token. Huobi memperuntukkan 20% pendapatannya setiap bulan untuk membeli balik dan memusnahkan HT. Lebih khusus lagi, 15% pendapatannya digunakan untuk membakar HT dari peredaran bekalan, dan baki 5% dibelanjakan untuk membakar ganjaran insentif pasukan HT. Mengurangkan bekalan token membantu menyokong harga token di pasaran dan dapat meningkatkan nilainya dari masa ke masa. Tujuan lain dari pembakaran ini adalah untuk memastikan inflasi tetap rendah.  

HT adalah sebuah Token ERC-20 yang bermaksud ia beroperasi pada Rantaian blok Ethereum. Ia adalah aset digital yang terdesentralisasi yang nilainya berkait rapat dengan populariti platform Huobi. Oleh itu, pemegang HT akan melihat nilai pegangan mereka bertambah apabila Huobi meningkatkan jumlah dan bahagian pasarannya. Walaupun faedah praktikal HT hanya tersedia di Platform Huobi, token itu boleh diperdagangkan di platform lain juga. Dengan logik yang sama, ada kemungkinan untuk menghantarnya ke dompet perkakasan.

Terdapat banyak kes penggunaan untuk HT. Hanya memegang HT dalam dompet pertukaran Huobi membolehkan pengguna mendapat manfaat sehingga 65% dalam diskaun yuran dagangan. Memegang HT juga membolehkan pengguna mengakses projek kripto baharu dan memperoleh token daripadanya melalui platform Huobi Prime. Huobi Prime memberi sesiapa yang memegang jumlah prasyarat Token Huobi kemungkinan untuk membeli token yang baru dilancarkan pada harga diskaun sebelum ia disenaraikan di bursa Huobi. Kini pengguna boleh mengambil bahagian dalam pelancaran token yang sebelum ini ditawarkan hanya kepada kumpulan pelabur eksklusif.  

Pemilik Huobi Token juga boleh meletakkan token mereka untuk berfungsi secara pasif. Pengguna boleh mempertaruhkan HT mereka untuk PrimePool Huobi untuk mengambil bahagian dalam projek penyenaraian baharu. Apa yang pengguna perlu lakukan ialah mengunci token mereka untuk jangka masa tertentu. Selepas itu, mereka diberi ganjaran dengan airdrop percuma token baharu. Dalam erti kata lain, ia berfungsi sebagai alat untuk mendapatkan token daripada projek baharu. Ganjaran diagihkan berdasarkan peruntukan yang diberikan pengguna dan jumlah masa yang dipertaruhkan. Peruntukan projek baharu ini boleh meningkat nilainya dan membolehkan mana-mana pengguna meluaskan sumber pendapatan mereka. Primepool juga merupakan cara yang selamat untuk memperoleh pendapatan kerana pembayaran yang dijamin.  

Terdapat juga cara popular untuk memperoleh faedah dengan menggunakan Token Huobi dalam ekosistem terpencar Huobi sendiri, Rantaian Huobi ECO (HECO).. HECO Chain ialah rantaian awam terdesentralisasi, serasi EVM dengan kontrak pintar keserasian dan sokongan transaksi berprestasi tinggi. Ia mempunyai fungsi rentas rantai dan kos gas yang rendah. Semasa aplikasi terdesentralisasi (dapps) pada HECO mempunyai fungsi perlombongan dan staking yang terdesentralisasi, keupayaan perlombongan debit dan kredit, projek pemberian pinjaman, dan pelbagai projek kewangan lain sedang dalam perjalanan. Anda boleh lihat yang lengkap senarai HECO dapps di sini. Staking HT boleh berlaku secara langsung melalui Huobi Exchange atau pada rangkaian HECO.  

Huobi mempunyai pendekatan yang dipacu komuniti ke arah pembangunan platform masa depan. HT termasuk hak mengundi yang membolehkan pengguna mengundi mengenai pelbagai isu seperti penyenaraian syiling masa hadapan. Sebagai contoh, keputusan tentang menukar selang pembakaran token daripada suku tahunan kepada bulanan adalah berdasarkan semata-mata Pemilik HT mengundi. Token ini juga merupakan tiket ke acara Huobi seperti Huobi's Hari Pizza Bitcoin. Ini adalah hari pizza tahunan yang diadakan oleh Huobi Global, di mana pemegang HT mendapat ganjaran eksklusif. Di samping itu, pelbagai syarikat menerimanya sebagai pembayaran untuk perkhidmatan mereka.  

Walaupun harga HT telah meningkat, rangkaian luas aplikasi dan kegunaan token bermakna terdapat banyak cara lain untuk membuat keuntungan daripada memegang HT daripada hanya melaksanakan strategi beli dan tahan. Token termasuk faedah yang memberi keistimewaan kepada pengguna. untuk memperoleh pendapatan secara pasif, menjadi sebahagian daripada projek baharu dan menikmati banyak faedah lain yang menjadikan pegangan token juga bernilai pada masa hadapan.  


Selamat datang ke masa depan kewangan! Daftar untuk akaun Huobi untuk melabur dalam Huobi Token, Bitcoin dan mata wang kripto lain. Pengguna baharu boleh memperoleh sehingga $300 ganjaran dengan Bonus Alu-aluan kami! Daftar akaun hari ini >> 

ms_MY