Walkthrough: Antara muka dagangan Huobi Futures

Anda boleh menyesuaikan susun atur antara muka dagangan Huobi Futures dengan pergi ke [Susun Letak Tersuai], kemudian pilih paparan antara muka pilihan anda dari sebelah kiri menu lungsur, serta maklumat / zon tindakan yang berbeza dari sebelah kanan menu.
Demi memudahkan pelajaran ini, mulakan dengan mengklik [Reset] di bahagian bawah kotak Reka Letak Tersuai.
Selepas menetapkan semula antara muka dagangan, anda akan melihat skrin berikut.

Bahagian berbeza antara muka dagangan Huobi Futures

1. Bahagian menu mengandungi pautan ke halaman Huobi Futures yang lain, seperti niaga hadapan terpinggir syiling, kontrak terpinggir USDT dan d-waran. Tab [Pasaran] akan membawa anda ke halaman di mana anda boleh melihat semua kontrak dagangan yang ditawarkan di bursa Huobi Global dan Niaga Hadapan Huobi.
Selain itu, anda boleh mengakses selebihnya pilihan dengan menuding tetikus pada tab, yang membuka menu lungsur dengan pilihan yang berbeza. Contohnya, dengan melihat Pengurusan Dagangan, anda boleh mengakses aset derivatif anda, Analisis PnL, Rekod Transaksi dan item lain yang berkaitan dengan dagangan anda dengan mudah.
2. Kawasan kedua dari atas membolehkan anda mengakses maklumat berkaitan kontrak, seperti nama kontrak semasa dan statistik utama yang berkaitan dengan kontrak. Di sini anda juga boleh menukar kontrak dengan membawa kursor anda ke anak panah menghala ke bawah.
3. Di bawah itu adalah carta harga kontrak yang dipilih. Anda akan melihat paparan masa nyata data buku pesanan di sebelah kanan carta harga. Anda juga boleh mendayakan fungsi Ikut Pembuat dan Ikut Pengambil dari bahagian atas buku pesanan dengan mengetik pada butang slaid.
Anda boleh melaraskan ketepatan buku pesanan dalam menu lungsur dari bahagian bawah buku pesanan (0.01 secara lalai).
4. Di kawasan ini, anda boleh menetapkan entri pesanan. Kotak ini mengandungi semua yang anda perlukan untuk membuka atau menutup dagangan. Sebagai contoh, anda boleh menyemak Memahami Pelbagai Jenis Pesanan untuk membolehkan anda memulakan pilihan pesanan yang berbeza.
5. Kotak Aset membolehkan anda mendeposit dan memindahkan aset ke / daripada akaun dagangan Huobi Futures anda. Ia juga menunjukkan pengiraan penting yang berkaitan dengan kontrak semasa dan kedudukan anda. Pastikan anda mengikuti Nisbah Margin untuk mengelakkan pembubaran (semakin rendah nisbah margin, semakin tinggi risikonya. Apabila nisbah margin jatuh kepada 0, ia akan mencetuskan pembubaran paksa).
6. Kawasan ini adalah gambaran keseluruhan kedudukan dan aset anda. Anda boleh mengklik pada Kedudukan, Pesanan Terbuka, Sejarah Pesanan, Sejarah Transaksi, Rekod Transaksi, Semua Kedudukan dan Aset di bahagian atas kawasan ini untuk mendapatkan gambaran lengkap tentang dagangan dan aset semasa/masa lalu anda.
7. Antara muka dagangan Huobi Futures membolehkan anda menambah penunjuk Kedalaman Pasaran daripada Reka Letak Tersuai. Ia secara grafik menunjukkan pesanan beli dan jual pada harga yang berbeza dan dengan itu, mungkin membantu anda menentukan sama ada anda perlu membuka atau menutup dagangan.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY