Walkthrough: Antara muka Huobi Exchange

Dengan kekayaan maklumatnya, antara muka Huobi Exchange mungkin kelihatan rumit, terutamanya kepada pemula dalam perdagangan. Pelajaran ini bertujuan untuk menamatkan kekeliruan dengan menerangkan panel yang berbeza dan cara ia boleh digunakan.
1. Mari mulakan dengan membuka antara muka. Anda boleh berbuat demikian dengan mengklik [Spot Trading], diikuti dengan [Exchange].
2. Selepas membuka antara muka, anda boleh memilih antara mod terang atau gelap. Klik logo matahari untuk mod terang dan separuh bulan untuk mod gelap.
3. Di bahagian atas sebelah kiri skrin, anda akan melihat anggaran nilai pegangan anda dalam USD (pastikan anda mempunyai cukup untuk membuka dagangan). Di bawah itu, anda boleh menavigasi antara pelbagai token yang ditawarkan untuk perdagangan. Anda boleh sama ada menggunakan bar carian untuk mencari token tertentu, atau hanya tatal dan teroka. Pilih antara USDT, HUSD, BTC, ETH, HT, USDC dan ALTS (altcoin) untuk mengehadkan carian untuk mencari pasangan yang betul.
Anda juga boleh mengklik logo bintang untuk menambah token pada senarai kegemaran anda supaya anda tidak perlu mencarinya setiap kali.
4. Di sini, anda akan melihat token yang dipilih dan metrik harganya. Dalam contoh ini, kami menggunakan pasangan dagangan BTC / USDT.
5. Di tengah-tengah antara muka, anda akan melihat carta pasangan token yang dipilih sebelum ini. Paksi-y carta menunjukkan harga, dan paksi-x menunjukkan masa. Anda boleh mengezum masuk dan keluar daripada carta menggunakan roda tetikus anda, atau tatal dengan mengklik pada carta dan menggerakkan tetikus anda. Juga, anda boleh menukar tempoh 'lilin' dari 1 minit kepada 1 bulan; setiap 'lilin' mewakili masa yang dipilih.
Anda boleh menukar paparan carta pasaran dengan mengklik [Asal], [Pandangan Dagangan] atau [Kedalaman] (penunjuk kedalaman pasaran).
Walaupun carta pasaran asal adalah yang paling mudah, [Pandangan Dagangan] menyediakan pelbagai alat lukisan dan penunjuk analisis teknikal. Anda boleh memilih alatan lukisan dari sebelah kiri carta dan pilih penunjuk dengan mengklik logo kiri di bahagian atas.
Anda juga mungkin menikmati bereksperimen dengan alatan ini dalam paparan perdagangan skrin penuh. Anda boleh melakukannya dengan mengklik logo lain di sebelah kanan.
Di sini anda boleh menyesuaikan carta agar sesuai dengan keperluan dagangan anda.
Pilihan ketiga untuk aktiviti dagangan anda ialah membuka penunjuk kedalaman pasaran. Ia secara grafik menunjukkan pesanan beli dan jual pada harga yang berbeza dan dengan itu, mungkin membantu anda menentukan sama ada anda perlu membuka / menutup dagangan.
6. Di bawah carta pasaran, anda akan melihat panel penempatan pesanan. Ia membolehkan anda membuat pesanan Had, Pasaran, Pesanan Pencetus dan Had Hentikan. Baca pelajaran kami tentang pesanan yang berbeza dan cara menggunakannya di sini.
Sebelum membuat pesanan, pastikan anda mempunyai baki yang mencukupi. Anda boleh mendepositkan token ke akaun anda dengan mengklik [Deposit] atau pindahkan wang dengan mengklik [Kad Kredit]. Juga pastikan bahawa anda telah memilih jenis pesanan yang betul. Bergantung pada jenis pesanan anda, anda mungkin perlu memberikan maklumat tambahan, termasuk had atau harga berhenti.
7. Di bahagian bawah antara muka dagangan, anda akan melihat bahagian [Pesanan Terbuka] dan [Sejarah Pesanan]. Sebaik sahaja anda berjaya menghantar pesanan, pesanan itu akan kekal sama ada sebahagian atau sepenuhnya dalam buku pesanan dan pesanan itu akan muncul dalam tab [Pesanan Terbuka]. Tab [Sejarah Pesanan] menunjukkan semua dagangan sebelumnya telah selesai di pasaran.
Panel juga memaparkan pesanan terbuka dan sebelumnya dalam bahagian [Normal], [Had Henti] dan [Prinduan Pencetus] yang berasingan. Di sini, anda akan melihat semua maklumat yang diperlukan berkaitan dengan dagangan anda.
8. Di sebelah kanan antara muka Huobi Trading, anda akan melihat paparan masa nyata buku pesanan dan data perdagangan pasaran. [Buku Pesanan] memaparkan semua pesanan beli dan jual terbuka token — anda boleh melihat pesanan secara berasingan dengan mengklik pada logo hijau atau merah. Tab [Perdagangan Pasaran] menunjukkan transaksi yang telah selesai.
Anda boleh melaraskan ketepatan buku pesanan dalam menu lungsur dari bahagian atas buku pesanan dengan mengklik [0.01] dan memilih digit yang betul.
Anda juga boleh mendayakan fungsi Ikut Pembuat dan Ikut Pengambil di bahagian atas kanan buku pesanan dengan mengkliknya dan kemudian mengetik butang slaid.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY