Jenis Pesanan pada Huobi Futures

  

Niaga hadapan kripto membolehkan pengguna memperdagangkan cryptocurrency tanpa benar-benar memilikinya. Dengan cara ini, peniaga boleh mengambil risiko pada harga masa depan token tanpa perlu memiliki token. Pasaran niaga hadapan crypto menjadi semakin popular kerana turun naik yang tinggi dan kemungkinan membuat keuntungan tidak kira sama ada harga token naik atau turun. Ini dilakukan dengan jangka masa panjang atau menjual pendek. Lebih-lebih lagi, niaga hadapan adalah mudah bagi banyak peniaga kerana tidak melibatkan risiko lain berkaitan dengan cryptocurrency selain daripada perubahan harga. Walau bagaimanapun, perdagangan niaga hadapan kripto boleh kelihatan rumit kerana pelbagai jenis pesanan yang ditawarkan oleh pertukaran kripto. 

Huobi Futures menyokong tiga jenis pesanan. Untuk mempermudah perjalanan ke niaga hadapan kripto, kami akan meringkaskan maklumat penting mengenai setiap jenis pesanan. Juga, jika Anda baru dalam perdagangan, ada baiknya Anda mulai dari artikel kami tentang Memahami Jenis Pesanan yang Berbeza .

Perintah Had 

Pesanan had membolehkan pengguna membuat pesanan pada harga tertentu atau lebih baik. Pesanan had bukan pesanan segera; sebaliknya, pertukaran meletakkannya dalam buku pesanan, dan setelah harga sampai ke tahap yang tepat, pesanan akan dipicu. Dengan cara ini, peniaga menjadi pembuat pasaran, yang bermaksud dia tidak perlu membayar yuran. Seorang peniaga dapat menetapkan pesanan had lebih rendah atau lebih tinggi dari harga saat ini, dan setelah harga pasar mencapai harga batas, perdagangan akan dilaksanakan secara otomatis.  

Pesanan had boleh membantu dalam keadaan di mana harga semasa tidak ideal, dan ada keperluan untuk membeli pada harga yang lebih rendah atau menjual pada harga yang lebih tinggi. Seorang peniaga harus menggunakan pesanan had ketika dia tidak terburu-buru untuk membeli atau menjual kontrak. Dia dapat mengejar harga yang lebih baik dengan membaca grafik dan menetapkan urutan had ke tahap harga yang mungkin disebut tahap sokongan dan rintangan. Namun, harganya mungkin tidak mencapai harga yang diharapkan, dan peniaga mungkin akan kehilangan peluang perdagangan. Juga, pesanan had mungkin tidak dapat dipicu pada tahap harga yang diinginkan kerana kekurangan tawaran untuk mengaktifkan pesanan. 

Apa pilihan yang saya ada dengan pesanan had? 

Pertukaran tidak dilaksanakan Pesanan Pos sahaja segera. Sebaliknya, pesanan akan wujud dalam buku pesanan sebagai pembuat pasaran yang tidak sepadan dengan pesanan yang sudah ada di buku pesanan. Oleh itu, pesanan pembuat menambahkan kecairan ke pasaran, yang membantu kelancaran operasi pasaran.  

Keseluruhan pesanan hanya akan dibatalkan secara automatik sekiranya ada bahagian pesanan yang dilaksanakan dengan segera kerana harganya setelah tiba di buku pesanan. Ini memastikan bahawa peniaga hanya akan membayar kos pembuat, bukan biaya pengambil pesanan. 

Seorang pesanan segera atau batalkan (IOC) adalah pesanan untuk melaksanakan semua atau sebahagian perdagangan dengan harga dan kuantiti yang ada serta membatalkan bahagian pesanan yang belum diisi. IOC akan membatalkan secara automatik jika tidak ada kuantiti yang tersedia pada harga yang dipilih semasa pengguna membuat pesanan. 

isi atau bunuh pesanan (FOK) adalah pesanan untuk mengisi keseluruhan pesanan dengan segera atau sebaliknya membatalkan pesanan. 

Tawaran Tawaran Terbaik (BBO) hanya bertujuan untuk Pesanan Had. BBO menetapkan pesanan had pada harga jualan semasa terbaik ketika peniaga membuka perdagangan panjang dan pada harga beli semasa terbaik ketika shorting. Oleh itu, peniaga hanya perlu memasukkan kuantiti pesanan, bukan harga, untuk membuka perdagangan. Adalah mungkin untuk menggunakan Tawaran Tawaran Terbaik untuk pesanan beli dan jual. 

Seorang peniaga juga dapat mengatur perdagangan menggunakan Optimum 5, Optimal 10, dan Optimum 20. Perdagangan akan diletakkan pada tahap harga terbaik yang dibenarkan oleh perdagangan terbuka 5, 10, 20 berikutnya pada buku pesanan. Oleh itu, peniaga tidak perlu menetapkan tahap harga tertentu untuk membuka perdagangan. Ketiga pilihan ini juga tersedia untuk pesanan Trigger dan pesanan Trailing Stop. 

Jumlah (Sambungan) adalah nilai yang menggambarkan nilai dolar yang berbeza dari kontrak. Seorang peniaga menggunakannya untuk memberitahu berapa banyak USD yang ingin ditempatkannya dalam perdagangan. Setiap token mempunyai nilai Cont sendiri yang ditentukan oleh pertukaran. Sebagai contoh, untuk BTC, 1 Cont adalah bersamaan dengan 100 USD, dan untuk ETH, 1 Cont adalah 10 USD. Oleh itu, jika dia ingin melabur bernilai 1000 USD di BTC, pedagang menaip 10 di medan Amount (Cont). 

Perintah Pencetus 

Perintah pencetus adalah pesanan pra-set yang membantu peniaga mengautomasikan kemasukan dan keluar. Dalam pesanan pemicu, harga pesanan pedagang akan ditempatkan secara automatik setelah harga pasaran mencapai harga pemicu. Memicu pesanan boleh bermanfaat bagi seseorang yang tidak menghabiskan banyak waktu di pasaran kerana seorang peniaga boleh membuat pesanan terlebih dahulu untuk menjual atau membeli kontrak. Seperti dalam pesanan had, pesanan pemicu dilakukan dengan harga pesanan dan jumlah kontrak dengan pilihan untuk membeli atau menjual kontrak.  

Pedagang harus menggunakan perintah pencetus apabila mereka mempunyai hipotesis mengenai pergerakan harga di masa depan, dan mereka ingin mengambil kesempatan mengenai kemungkinan itu. Di samping itu, mereka harus menggunakannya untuk mengelakkan diri dari kerugian besar dan risiko yang tidak perlu - harga pencetus dapat ditetapkan pada tahap sokongan yang berpotensi turun besar di bawahnya. Walaupun begitu, perintah pencetus berbeza dari perintah berhenti biasa kerana tidak menutup margin atau kedudukan. 

Perintah berhenti mengekori 

Perintah berhenti mengekori digunakan oleh peniaga untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan kerugian. Ini memungkinkan kerana trailing stop membuat perdagangan tetap terbuka, mengunci keuntungan selagi harga pasaran terus maju memihak kepada peniaga. Trailing stop tidak bergerak ke arah lain, dan ketika harga mulai bergerak ke arah yang berlawanan, trailing stop menutup perdagangan secara automatik pada harga pasar. 

Jadi, tidak seperti biasa berhenti-rugi yang secara automatik menutup kedudukan pada tahap yang telah ditetapkan, perintah berhenti mengikut tahap ditetapkan pada tahap yang ditentukan dan ditutup hanya jika harga token berubah dengan peratusan atau jumlah dolar yang ditentukan. Apabila peniaga berada di posisi yang panjang, dia mesti menetapkan perintah berhenti mengikut harga pasaran semasa. Sekiranya peniaga kekurangan kedudukan, yang mesti menetapkan trailing stop di atas harga pasaran semasa. 

Harga pengaktifan adalah tahap harga yang mencetuskan perintah berhenti. Apabila peniaga ingin membuat pesanan beli trailing stop, harga pengaktifan mestilah lebih rendah daripada harga pasaran semasa. Harga pengaktifan mestilah lebih tinggi daripada harga pasaran semasa ketika seorang peniaga membuat pesanan jual. 

Kadar panggilan balik adalah peratusan perubahan dari harga tertinggi atau terendah terakhir di mana pesanan akan ditutup. 


Selamat datang ke masa depan kewangan! Daftar untuk akaun Huobi untuk melabur dalam Bitcoin dan mata wang kripto lain. Pengguna baharu boleh memperoleh sehingga $300 ganjaran dengan Bonus Alu-aluan kami! Daftar akaun hari ini >> 

 

ms_MY