Panduan Lengkap untuk Ethereum 

Dikonsepkan konsep pada tahun 2013 oleh Vitalik Buterin dan dilancarkan pada tahun 2015, Ethereum adalah platform blockchain yang paling banyak digunakan di dunia dan cryptocurrency kedua terbesar selepas Bitcoin. Selain menjadi cryptocurrency, blockchain Ethereum dapat digunakan untuk membuat token ERC-20 dan token ERC-721 yang tidak mudah alih, digunakan untuk memberi kuasa kepada dapps (aplikasi diedarkan), kontrak pintar, DAO, dan juga dapat digunakan sebagai kenderaan untuk cryptocurrency lain.  

 Ini semua mungkin kerana Ethereum dikonseptualisasikan sebagai blockchain boleh atur cara. Ini bermakna ia bukan sahaja lejar teragih bagi mata wang digital seperti Bitcoin: ia adalah repositori kod yang diedarkan. Keupayaan untuk menyimpan dan menjalankan kod tanpa amanah yang diedarkan pada Rangkaian Ethereum membuka seluruh dunia kemungkinan untuk teknologi blockchain. 

Mengenai Ethereum 

Sejarah Ethereum 

Semua yang anda perlu ketahui mengenai Ethereum 2.0 

Garpu Keras Ethereum London Peningkatan Dijelaskan

 

Aplikasi Ethereum  

Apakah DeFi? 

Bagaimana melindungi diri anda daripada penggodam DeFi

Apa itu Kontrak Pintar? 

Apakah perbezaan antara ERC-20 dan ERC-721? 


Selamat datang ke masa depan kewangan! Daftar untuk akaun Huobi untuk melabur dalam Bitcoin dan mata wang kripto lain. Pengguna baharu boleh memperoleh ganjaran bernilai sehingga $300 dengan Bonus Alu-aluan kami! Daftar akaun hari ini >> 

ms_MY