Membeli Crypto dengan Fiat

Salah satu soalan pertama yang ditanyakan orang ketika mereka memulakan di ruang crypto adalah "Bagaimana cara membeli crypto atau BTC dengan wang fiat saya?" 

Sekiranya anda baru menggunakan crypto dan tidak tahu bagaimana cara melakukannya, ini mungkin seperti tugas yang menakutkan. Menjual token untuk mendapatkan token lain adalah mudah dan anda boleh melakukannya melalui Huobi Global dengan hanya mendepositkan token kripto anda untuk mendapatkan dimulakan dengan perdagangan. 

Tetapi jika anda ingin membeli token dengan mata wang fiat, anda memerlukan platform yang sah dan selamat seperti Huobi Global untuk bertransaksi sehingga anda tidak menjadi mangsa peretasan dan penipuan. 

Dengan masuk ke Huobi Global, anda akan melihat Tab "Beli Crypto" yang akan membolehkan anda membeli token crypto melalui salah satu daripada dua kaedah yang disediakan oleh Huobi. 

Beli & Jual Pantas 

Kaedah pertama adalah melalui Beli & Jual Pantas 

Huobi Beli & Jual Pantas | https://www.huobi.com/en-us/

Dengan "Beli & Jual Cepat" anda akan dapat membeli token menggunakan MasterCard atau VISA Card anda. 

Anda akan dapat membayar menggunakan mata wang yang berbeza seperti USD, CNY, SGD, HKD, VND, MYR, dan banyak lagi.  

Mata Wang yang Disokong di Huobi Beli & Jual Pantas | https://www.huobi.com/en-us/

Setelah mengetahui jumlah yang ingin anda beli, anda boleh memilih dari 30 jenis token yang berbeza untuk dibeli termasuk BTC, ETH, HT, UNI, XRP, LTC dan banyak lagi. 

Cryptocurrencies di Huobi Beli & Jual Pantas | https://c2c.huobi.com/en-us/one-trade/buy

Selanjutnya, ia akan membawa anda ke halaman di mana anda perlu mengesahkan butiran pembelian anda agar transaksi dapat dilanjutkan. 

Setelah anda mengesahkan perinciannya betul, anda perlu membuat pembayaran dan token akan dikreditkan ke dalam akaun anda. 

Kaedah ini membolehkan anda mempunyai kepantasan dan ketenangan semasa membeli token dengan kad anda dan token crypto akan muncul di dompet anda dengan serta-merta. 

Huobi P2P 

Kaedah lain adalah melalui P2P, yang bermaksud Peer-to-Peer. Ini membolehkan anda membeli token crypto dari pengguna lain di Houbi Global. Anda tidak akan membayar sebarang bayaran untuk transaksi P2P, dan anda boleh memilih pengiklan mengikut kriteria anda sendiri. 

Untuk mengakses halaman P2P, Anda harus masuk ke Huobi, klik "Buy Crypto" dan pilih "P2P Market" 

Pada halaman P2P, anda akan dapat "Beli" atau "Jual" Cryptocurrencies dengan Fiat melalui Transfer Bank. 

Sebelum membeli atau menjual crypto anda, anda perlu menyediakan Kaedah Pembayaran dan juga KYC yang lengkap. 

Lengkapkan KYC sebelum menggunakan P2P Feature | https://c2c.huobi.com/en-us/one-trade/buy

Setelah mereka disiapkan, anda akan dapat mula membeli token menggunakan mata wang fiat.  

Anda boleh memilih penjual dari senarai iklan berdasarkan kadar penyelesaiannya, jumlah token yang mereka ada, minimum dan maksimum yang dapat mereka jual, harga jual dan kaedah pembayaran. 

Penjual USDT di P2P Marketplace | https://c2c.huobi.com/en-us/one-trade/buy

Setelah anda memilih penjual, butirannya akan dipaparkan di skrin. 

Pengiklan di P2P Marketplace | https://c2c.huobi.com/en-us/one-trade/buy

Masukkan jumlah yang anda ingin beli dan tekan enter. Ini membuat pesanan untuk token dan token dibekukan buat sementara waktu di akaun Huobi penjual semasa anda menyelesaikan transaksi. 

Anda akan dibawa ke skrin di mana anda akan melihat butiran pindahan bank. Sebaik sahaja anda telah memindahkan wang tersebut, klik "Dipindahkan, Seterusnya".  

Memindahkan dana kepada penjual di P2P Marketplace | https://c2c.huobi.com/en-us/one-trade/buy

Setelah penjual mengesahkan bahawa pemindahan telah dilakukan, Huobi akan melepaskan kad token dan memindahkannya kepada anda. Anda akan menerima Crypto anda di Huobi Wallet anda di bawah tab "Fiat". Platform akan secara automatik mengimbas setiap transaksi dan mengesan transaksi yang mencurigakan. 

Selain itu, penjual dikehendaki melengkapkan KYC sebelum dapat membeli atau menjual cryptocurrency di platform. Pengesahan Pengiklan Bertauliah dan Pengecaman Muka dilaksanakan untuk menjadikan transaksi anda lebih selamat. Pengiklan Bersertifikat harus meletakkan deposit niat baik dengan Huobi sebagai balasan untuk status Pengiklan Bersertifikat, yang bermaksud bahawa mereka telah menyediakan bentuk jaminan untuk kebolehpercayaan mereka. 

Melakukan perdagangan P2P di luar platform Huobi boleh mendedahkan anda kepada pelbagai risiko, jadi kami mendorong anda untuk hanya menggunakan platform Huobi yang dipercayai dan selamat. 

Sekiranya anda buntu atau tidak yakin dengan ciri-ciri tertentu, Tim Khidmat Pelanggan Huobi kami tersedia 24/7 untuk membantu anda apabila anda menghadapi masalah dengan platform P2P kami. 


Bersedia untuk memulakan perjalanan pelaburan anda? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 Bonus Selamat Datang untuk membantu anda dengan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, sila semak ciri P2P, di mana anda boleh menukar Crypto anda ke Fiat atau Fiat menjadi Crypto! 

ms_MY