Cara Menyediakan dan Menggunakan Dompet Huobi

“Bukan kunci anda, bukan syiling anda!” 

Ia adalah frasa yang mungkin anda temui semasa terapung di sekitar ruang crypto. Dalam erti kata lain, anda tidak benar-benar memiliki token anda sehingga anda mempunyai akses eksklusif kepada token tersebut. 

Memastikan kripto anda selamat harus menjadi keutamaan bagi sesiapa yang membuat keputusan untuk melabur, dan anda akan gembira mengetahui bahawa terdapat pilihan yang tersedia. Anda boleh menyimpan mata wang kripto anda dalam Centralized Exchanges (CEX), Decentralized Exchanges (DEX) dan pelbagai dompet. 
 
Adalah penting untuk mempertimbangkan kelebihan dan kekurangan dompet yang tersedia untuk anda. Terdapat pelbagai peringkat keselamatan, kebolehcapaian dan fleksibiliti, bermakna ia benar-benar bergantung kepada keutamaan peribadi. Adakah anda lebih menghargai keselamatan atau kemudahan? Adakah anda lebih suka dompet dalam talian atau dompet luar talian? Adakah anda akan menggunakan kedua-duanya? 

Jenis Dompet


Dompet Sejuk – juga dikenali sebagai Dompet Perkakasan.  
 
Kelebihan – Dompet ini berada di luar talian dan menyediakan tahap keselamatan yang tinggi. Jika seseorang ingin mencuri daripada anda, mereka perlu mendapatkan dompet dan kod pin anda secara fizikal untuk mengakses token anda. Pertukaran yang paling terkenal kini menyediakan pilihan storan sejuk berkualiti tinggi untuk pengguna mereka. 
 
Keburukan – Walaupun selamat, ia bukan yang paling mudah. Anda perlu menghidupkan dan menyambung ke Internet yang memerlukan lebih banyak masa dan usaha untuk mengakses dana anda. Tidak seperti dompet panas, ia biasanya tidak percuma. Anda boleh melihat apa-apa sahaja antara $50 dan $200, tetapi ia adalah pelaburan yang layak jika anda menghargai keselamatan.  
 
Dompet Panas – juga dikenali sebagai Dompet Perisian 

Kelebihan – Dompet ini dalam talian, yang merupakan kelebihan jika anda lebih suka kemudahan. Dompet berasaskan web, desktop dan mudah alih adalah semua contoh dompet panas. Ia adalah pilihan yang popular untuk pembeli dan peniaga, kerana ia membenarkan akses pantas dan anda boleh membuat transaksi dengan cepat. 

Keburukan – Dompet panas agak selamat tetapi boleh menjadi lebih terdedah kepada serangan dalam talian. Orang ramai tidak selalunya memilih untuk menyimpan sejumlah besar kripto dalam dompet panas, sama seperti anda tidak akan menyimpan beribu-ribu dolar dalam poket anda.  
 
Menggunakan Kedua-duanya 

Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk memiliki dompet panas dan sejuk. Jika anda berdagang secara aktif dan perlu membuat transaksi pantas, anda akan mendapat manfaat daripada dompet panas. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna anda harus menyimpan semua wang anda di sana. Mengapa tidak menambahnya dengan token yang disimpan dalam dompet sejuk untuk memastikan majoriti dana berada di tempat paling selamat.  
 
Untuk melihat pilihan ini dengan lebih terperinci – lihat Apakah Jenis Dompet Bitcoin yang Harus Saya gunakan? 

Apakah Dompet Huobi?

 Dompet Huobi ialah dompet ringan berbilang rantai. Ia menyokong berbilang rantaian seperti Huobi Eco Chain (HECO), Polygon, rangkaian Ethereum, OKex Chain (OEC) dan Binance Smart Chain (BSC). Mempunyai keupayaan untuk menyokong berbilang rantai bermakna anda boleh menyimpan token berbeza daripada rantai berbeza semuanya dalam satu dompet. 
 
Satu perkataan - Fleksibel. 

Anda yang memiliki dompet perkakasan akan tahu bahawa membuat urus niaga boleh melambatkan dan mengecewakan. Anda perlu menyambungkan komputer anda ke dompet perkakasan anda setiap kali anda mahu mengakses aset anda. 


Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ia menyediakan beberapa keselamatan tambahan tetapi dalam ruang crypto sering terdapat keperluan untuk kelajuan apabila memindahkan token. Dengan Huobi Wallet, anda boleh melakukan ini melalui telefon pintar anda pada bila-bila masa. Urus niaga anda selesai lebih cepat daripada yang anda boleh katakan “pergi ke bulan!”  

Cara Menyediakan Dompet Huobi Anda

 Apabila menyediakan Dompet Huobi anda, anda akan diminta untuk menyandarkan kunci mnemonik anda. Sekiranya berlaku malang kehilangan dompet anda atau telefon anda rosak, mnemonik anda akan membolehkan anda mengimport dompet anda. Pastikan maklumat ini sangat selamat kerana ia akan menjadi satu-satunya cara untuk mendapatkan akses kepada dana anda. Sesiapa sahaja yang mempunyai kunci mnemonik boleh mendapat akses penuh ke dompet anda. 

Halaman utama Dompet Huobi boleh mengelirukan pada mulanya, tetapi kami akan membawa anda melalui ikon yang berbeza dalam artikel ini. 

Beberapa ikon pertama yang anda lihat ialah rantaian berbeza yang tersedia untuk digunakan dengan dompet. Dengan mengklik pada mana-mana ikon tersebut, anda akan diarahkan ke Dapp yang berbeza seperti DEX, Pinjaman, Alat dan Permainan, untuk menamakan beberapa. 

Ikon di Bahagian Bawah

Di bahagian bawah skrin, anda akan melihat pilihan ikon. 

 

Rumah – ini menunjukkan kepada anda gambaran keseluruhan dompet semasa anda berada. 

Dompet – ini membuka menu dompet di mana anda boleh menambah dompet baharu untuk rantaian yang berbeza dan juga mengakses dompet anda yang lain dengan mengetik pada ikon di bahagian atas sebelah kiri. 

Dengan mengetik ikon di bahagian atas sebelah kiri, anda boleh beralih kepada rantai yang disokong oleh dompet Huobi pada masa ini. Dengan mengetik pada ikon sebelah kanan atas, anda boleh membuat dompet baharu pada rantaian yang telah anda pilih. 

 Pasaran – di sini anda boleh menambah senarai token kegemaran anda yang sedang anda pantau, menjadikannya mudah untuk menjejaki pergerakan harga. Pada panel atas, terdapat pelbagai tab yang akan membawa anda ke halaman yang berbeza seperti DeFi token dan kedudukan token mengikut topi pasaran dan pergerakan harga dalam 24 jam yang lalu. 

Dengan mengklik pada mana-mana token tersebut, anda boleh melihat harga terkini, di mana pertukaran token terakhir didagangkan, butiran token dan banyak lagi. 

pelayar – ini berfungsi seperti google chrome dan membolehkan anda berinteraksi atau melawati dapps. Dapps ialah aplikasi terdesentralisasi atau aplikasi asas pada blockchain di mana anda boleh melakukan pertanian hasil, meminjam dan meminjam atau bermain permainan. 

tetapan – di sinilah anda akan menemui perkara penting seperti tetapan kata laluan anda. 

Dompet Huobi untuk Siapa?


Ia untuk sesiapa sahaja dan semua orang, walaupun terdapat beberapa yang mungkin mendapat manfaat lebih daripada yang lain daripada ciri Huobi Wallet. 
 
Jika anda menggunakan aplikasi DeFi yang berbeza merentasi rangkaian yang berbeza, di sinilah Dompet Huobi benar-benar bersinar.  

Sebagai contoh, jika anda menggunakan 3 dapps berbeza, menuntut ganjaran boleh menjadi sukar kerana anda perlu log masuk ke 3 dapps berbeza untuk mencapai ini.  

Dengan Huobi Wallet, terdapat pilihan tuntutan 'satu klik' yang akan menjimatkan banyak masa dan usaha anda. Ia akan membolehkan anda menuntut semua ganjaran DeFi anda, anda telah menekanya – satu klik!  

 

Untuk meneroka semua ciri, anda boleh memuat turun Dompet Huobi DI SINI dan temui bagaimana tumpuan Huobi pada kelajuan, kemudahan, fleksibiliti dan keselamatan boleh menyokong anda dalam perjalanan pelaburan anda.

Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 bernilai sebagai 'Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan dan mula memperoleh faedah pada mata wang kripto terbiar anda.   

ms_MY