Bermula di Huobi Crypto Exchange

Selamat datang ke Komuniti Huobi! Sebaik sahaja anda mempunyai mendaftarkan akaun pengguna, terdapat beberapa perkara lagi yang perlu anda lakukan sebelum anda boleh mula menggunakan kefungsian penuh platform dagangan crypto terkemuka dunia kami. 

  1. Selesaikan proses Know-Your-Customer (KYC) 
  2. Beli Crypto pada Huobi
  3. Masukkan Aset ke dalam akaun Huobi anda 
  4. Berdagang kripto di Huobi Exchange 
  5. Terokai Huobi Dapatkan 
  6. Aktifkan Sub-Akaun Futures Huobi anda 
  7. Rujuk rakan dan dapatkan komisen

Lengkapkan proses Pengesahan ID 

Proses Pengesahan ID (juga dipanggil proses kenal pelanggan anda (KYC)) ialah piawaian antarabangsa untuk menghalang pertukaran dan institusi kewangan lain daripada digunakan untuk aktiviti haram. Ia juga membolehkan pertukaran memahami pelanggannya dan menawarkan produk yang sesuai untuk negara dan profil kewangan mereka. 

Proses KYC Huobi memerlukan pengguna untuk mengesahkan identiti mereka melalui platform kami. Anda boleh mengikuti kami panduan untuk Pengesahan ID, dan panduan kami untuk pengesahan ID lanjutan. Jika anda mengalami sebarang kesukaran untuk melengkapkan pengesahan KYC anda, sila hubungi Khidmat Pelanggan dengan mengklik pada butang [Bantuan] di bahagian bawah sebelah kanan halaman web Huobi Global utama atau melalui ikon [Sembang] dalam apl Huobi.  

Beli Crypto di Huobi 

Terdapat dua cara untuk beli crypto melalui platform Huobi: melalui salah satu vendor di Pasar Huobi P2P atau dengan menggunakan Visa atau Mastercard anda kad debit / kredit untuk membeli crypto terus dari Huobi. Pilihan pembayaran lain mungkin tersedia bergantung pada penyedia perkhidmatan pembayaran tempatan anda. 

Membeli daripada pasaran P2P memberi anda akses kepada kadar pertukaran fiat-crypto tanpa bayaran yang ditetapkan oleh vendor dan pengguna seperti anda di pasaran terbuka. Pasaran P2P juga memberi anda peluang untuk menjual kripto anda untuk fiat tanpa sebarang bayaran atau kos. Transaksi di pasaran Huobi P2P dikawal oleh sistem P2P Huobi, yang merangkumi perkhidmatan "escrow" dan rangka kerja anti-penipuan yang teguh. 

Membeli terus daripada Huobi menggunakan kad debit atau kredit adalah mudah dan pantas, walaupun yuran dan kos berkaitan transaksi akan dikenakan. Kaedah ini sesuai untuk membeli sejumlah kecil mata wang kripto. Bergantung pada wilayah anda, Huobi juga boleh menerima kaedah pembayaran lain seperti Apple Pay, SEPA, Sofort-Klarna, Faster Payments dan banyak lagi. 

Untuk arahan langkah demi langkah, sila rujuk kepada kami Panduan Pengguna P2P. 

Masukkan Aset ke dalam Akaun Huobi anda 

Anda juga boleh memindahkan aset token anda dari platform dan dompet lain ke akaun Huobi anda. Sila semak dengan teliti bahawa anda menggunakan alamat dompet yang betul dan blockchain yang betul semasa membuat deposit.  

Untuk arahan langkah demi langkah, sila rujuk kepada Cara Mendepositkan Panduan Pengguna Kripto dan Cara Menarik Panduan Pengguna Crypto. 

Berdagang Crypto di Huobi Exchange  

The Pertukaran Tempat Huobi adalah perkhidmatan yang paling popular di platform Huobi Global. Di sini anda akan mendapat harga masa nyata untuk beratus-ratus token yang boleh anda beli dan jual untuk mendapatkan token yang ingin anda pegang.  

Jika anda membeli rendah dan menjual tinggi, anda juga boleh membuat keuntungan di Huobi Spot Exchange, atau menggunakan kami Bot Perdagangan Grid untuk mengautomasikan pergerakan pasaran anda untuk memanfaatkan turun naik harga dengan usaha minimum dari pihak anda. 

Jika anda baru menggunakan antara muka carta dan pertukaran, anda boleh berunding dengan kami Panduan Pengguna Spot Trading. 

Terokai Huobi Dapatkan 

Huobi Dapatkan adalah produk pelaburan untuk pengguna menguruskan aset digital mereka. Daripada hanya menyimpan aset anda di akaun pertukaran anda, anda boleh memasukkan sebahagian pegangan anda ke dalam Pendapatan Fleksibel dan Pendapatan Tetap, yang akan menghasilkan APY pada aset token anda. Promosi "Pendapatan Pilihan" juga ditawarkan secara berkala, bergantung pada ketersediaan. 

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut, anda boleh membaca kami Soalan Lazim Huobi dan Panduan pengguna. 

Aktifkan Sub-Akaun Futures Huobi anda 

Berdagang produk derivatif seperti Kontrak Niaga Hadapan dan Kontrak Pertukaran Kekal ialah cara popular untuk mendapat keuntungan daripada pasaran. Untuk mendayakan dagangan niaga hadapan untuk akaun anda, anda perlu membuat permohonan berasingan untuk mengaktifkan Sub-Akaun Huobi Futures anda. Permohonan berasingan diperlukan kerana tidak semua bidang kuasa boleh membenarkan peniaga runcit mengambil bahagian dalam perdagangan derivatif, atau pelbagai kategori pedagang boleh dibenarkan akses kepada produk derivatif. 

Untuk maklumat khusus tentang cara menggunakan antara muka Huobi Futures, sila semak imbas kami Panduan Pengguna Huobi Futures. 

Rujuk rakan dan dapatkan komisen daripada yuran dagangan mereka

Huobi menyediakan sistem ganjaran berasaskan komisen yang sangat menarik untuk pengguna yang merujuk rakan mereka untuk berdagang di bursa kami. Anda boleh mendapatkan 30% atau lebih pada semua yuran rujukan anda di bursa Huobi Global. Ketahui lebih lanjut tentang cara mula membuat komisen!


Selamat datang ke masa depan kewangan! Daftar untuk akaun Huobi untuk melabur dalam Bitcoin dan mata wang kripto lain. Pengguna baharu boleh memperoleh ganjaran bernilai sehingga $300 dengan Bonus Alu-aluan kami! Daftar akaun hari ini >> 

ms_MY