Dijelaskan Peningkatan Fork Keras Ethereum London 

Peningkatan Ethereum London adalah langkah penting dalam perjalanan ke Ethereum 2.0 tetapi bukan tanpa ketegangan. Peningkatan London adalah garpu keras untuk cryptocurrency, yang bermaksud bahawa ia tidak serasi dengan versi sebelumnya Ethereum (ETH) blockchain. 

Di antara lima Proposal Penambahbaikan Ethereum (EIP) yang dilaksanakan sebagai sebahagian daripada Peningkatan London, yang paling kontroversial adalah perubahan kepada ganjaran perlombongan.  

EIP-1559 - Kesan kepada Penambang, Harga, dan Pemaju 

Setelah digubal sebagai bahagian London, EIP-1559 bermaksud semua bayaran transaksi di rangkaian Ethereum tidak lagi dibayar pelombong. Bayaran transaksi akan pergi ke rangkaian Ethereum itu sendiri untuk dibakar. Pelombong sebaliknya akan menerima imbalan blok tanpa bayaran transaksi, dan "Yuran Penyertaan" pilihan baru - semacam tip dari pengguna yang ingin urus niaga mereka diutamakan di rangkaian.  

Walaupun ini adalah langkah masuk akal pada jalan yang dimaksudkan Ethereum untuk beralih dari Bukti Kerja kepada Proof of Stake, pelombong benar-benar prihatin bahawa pendapatan mereka akan dipengaruhi oleh EIP-1559. Namun, ada risiko yang dapat diabaikan bahawa akan terjadi eksodus besar-besaran penambang, yang saat ini mengesahkan transaksi di rangkaian. Garpu keras London juga merangkumi EIP-3554, yang merupakan kelewatan bom waktu kesukaran Ethereum hingga Disember 2021, yang akan melancarkan pendapatan bagi komuniti pelombong. 

Ethereum telah lama berada di jalan untuk menghentikan penambangan, dan perubahan ini tidak mengejutkan ekosistem. Pelombong yang kurang cekap akan berhenti dari perlumbaan, dan keseimbangan yang dihasilkan harus menjadikan ETH perlombongan menguntungkan (atau tidak menguntungkan) seperti sebelumnya. 

Kesan keseluruhan SIP-1559 terhadap bekalan ETH akan ketara. Tidak seperti Bitcoin (BTC) dengan had bekalan tetap 21 juta, jumlah ETH yang beredar bertambah setiap hari tanpa had. Peralihan kepada pembayaran urus niaga yang ketara akan mengurangkan kadar di mana jumlah penawaran ETH meningkat, dan akan membawa kepada kenaikan trend harga ETH 

Bagi pemaju dan pengguna rangkaian Ethereum, EIP-1559 menjadikan bayaran gas lebih dapat diramalkan. Hampir tidak ada kesan terhadap jumlah masa atau biaya transaksi, tetapi pilihan baru untuk membayar keutamaan akan menjadi keuntungan bagi pemaju dan pengguna yang ditahan oleh masa petunjuk transaksi yang panjang.  

Langkah seterusnya untuk Ethereum, dan untuk anda 

Ethereum sedang menuju ke Ethereum 2.0, dan langkah utama seterusnya setelah penyelesaian London Hard Fork Upgrade adalah penggabungan jaringan utama Ethereum dengan Ethereum Beacon Chain. 

Pemegang ETH semasa tidak perlu melakukan apa-apa kecuali mereka ingin melakukan perdagangan masuk atau keluar dari pergerakan harga yang diramalkan. Huobi Global, bersama dengan hampir setiap ERC-20 utama dompet pembekal akan menyokong London Hard Fork Upgrade. Sebagai langkah berjaga-jaga, deposit dan pengeluaran token ERC-20 (standard utama untuk token di rangkaian Ethereum) akan ditangguhkan dan langkah berjaga-jaga lain akan diambil untuk melindungi aset daripada risiko yang timbul dari London. 

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai Huobi pengurusan London Hard Fork Upgrade di sini 


Selamat datang ke masa depan kewangan! Daftar untuk akaun Huobi untuk melabur dalam Bitcoin dan mata wang kripto lain. Pengguna baharu boleh memperoleh ganjaran bernilai sehingga $300 dengan Bonus Alu-aluan kami! Daftar akaun hari ini >> 

ms_MY