Risks of derivatives trading on Huobi Futures

Dagangan derivatif dengan Huobi Futures sangat berleveraj dan berisiko. Sebagai tambahan kepada risiko pelaburan crypto yang kami bincangkan dalam pelajaran terdahulu, pelabur kripto yang berdagang dalam produk derivatif di Huobi Futures terdedah kepada kesan seperti leverage yang membesarkan kedua-dua risiko dan ganjaran bagi sebarang pergerakan harga.
 
Di Huobi Learn, kami mahu anda memastikan anda memahami tsifat dan peraturan urus niaga derivatif kami, dan memutuskan sama ada untuk menyertai Huobi Futures mengikut pengalaman pelaburan anda sendiri, objektif, status kewangan dan keupayaan mengambil risiko.
 
Urus niaga derivatif aset kripto hanya sesuai untuk mereka yang dapat memahami sepenuhnya dan memikul tanggungjawab untuk semua risiko yang berkaitan. Ini termasuk institusi pelaburan profesional, pelabur berpengalaman dan kelas pelabur berkelayakan lain, bergantung pada peraturan tempatan anda.
 
Jika anda mempunyai sebarang keraguan, sila rujuk undang-undang dan dapatkan nasihat profesional bebas sebelum memohon untuk urus niaga derivatif berleverage tinggi.

Risiko Masih Ada Dagangan Derivatif

1. Risiko harga
 
Sebagai produk istimewa dengan nilai pelaburan yang dipengaruhi oleh banyak faktor, harga aset digital boleh berubah-ubah dengan ketara, yang juga diterjemahkan kepada pergerakan dalam harga derivatif. Pergerakan harga derivatif adalah lebih sukar bagi pelabur untuk memahami, yang menambah kepada potensi kesilapan. Jika risiko ini tidak dapat dikawal dengan berkesan, pelabur boleh mengalami kerugian yang timbul daripada keputusan perdagangan mereka.
 
2. Leverage risiko
 
Pelabur perlu memahami bahawa urus niaga derivatif dimanfaatkan, yang boleh membawa kepada keuntungan atau kerugian yang diperbesarkan. Ini boleh menyebabkan kedudukan ditutup secara paksa disebabkan oleh panggilan margin, atau keperluan untuk modal tambahan untuk memastikan kedudukan dibuka.
 
3. Risiko kawal selia
 
Urus niaga derivatif aset digital mungkin menghadapi risiko kawal selia dalam bidang kuasa tertentu. Pelabur perlu mengetahui dasar dan persekitaran kawal selia dalam bidang kuasa berkaitan mereka untuk mengelakkan kerugian yang timbul daripada keputusan kawal selia.
 
4. Risiko lain yang mungkin
 
Produk berleveraj tinggi, seperti derivatif pada Huobi Futures, mendedahkan pasaran kepada risiko kestabilan. Huobi Global memantau dengan teliti risiko terhadap kestabilan pasaran, dan mengambil semua tindakan yang perlu sebagai tindak balas kepada risiko kestabilan pasaran, termasuk tetapi tidak terhad kepada komunikasi, mendedahkan risiko, wajaran kurang paksa, pembubaran paksa dan sebagainya, dan akan memberikan penjelasan bertulis kepada pengguna kami atas tindakan yang diambil dalam hal ini.
 
Peraturan urus niaga derivatif Huobi Futures, termasuk tetapi tidak terhad kepada pekali pelarasan, tarikh akhir dan peraturan produk, boleh diubah suai mengikut Perjanjian Pengguna Huobi Global dan Huobi Futures.
 
Jika perubahan peraturan produk perlu dilaksanakan, pengguna mesti membuat semua pelarasan yang diperlukan pada kedudukan dan strategi dagangan mereka. Huobi Global bertanggungjawab untuk memberitahu pengguna melalui pengumuman laman web rasmi atau pemberitahuan SMS, dan pengguna akan menganggap semua kemungkinan kerugian atau keuntungan yang timbul daripadanya sendiri.
 
Sila baca kami Peringatan Risiko Niaga Hadapan untuk butiran penuh, dan anda akan dikehendaki untuk mengakui Perjanjian Pengguna dan Peringatan Risiko kami apabila anda aktifkan akaun Niaga Hadapan anda.
 
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY