Sekitar Blockchain dengan Huobi Learn (7 Mac 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Jeremy Siegel, seorang profesor kewangan di University of Pennsylvania's Wharton School, telah memberi amaran tentang "Bitcoin mengambil alih", sambil menambah bahawa Rizab Persekutuan AS telah "sangat salah sepanjang tahun lepas" mengenai inflasi dan mesti bertindak segera untuk mempertahankan dolar AS. Beliau sebelum ini mencatatkan peningkatan dalam populariti Bitcoin dan berkata ia telah menggantikan emas sebagai lindung nilai inflasi untuk milenium. Sekarang, beliau merasakan bahawa memandangkan peningkatan inflasi, Fed mesti "meningkat lebih banyak kali ganda daripada jangkaan pasaran", dan bahawa ia akan menjadi "kesilapan dasar yang besar" untuk ia bertangguh memandangkan konflik Rusia-Ukraine .
Ketua Pegawai Eksekutif Binance Zhao Changpeng dan Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase Brian Armstrong adalah personaliti crypto terbaharu untuk menolak kebimbangan bahawa Rusia akan menggunakan crypto untuk mengelak sekatan. Zhao berkata dengan hanya 3% penduduk dunia yang memiliki kripto dan berkemungkinan di bawah 0.3% nilai bersih global dalam kripto, ia adalah “terlalu kecil untuk Rusia” untuk digunakan untuk memintas sekatan. Beliau menambah bahawa kripto adalah “terlalu boleh dikesan” malah kripto yang memfokuskan privasi seperti monero tidak akan berfungsi kerana had pasaran XMR ialah $3 bilion — sebahagian kecil daripada KDNK $1.5 trilion Rusia. Begitu juga, Armstrong berkata bahawa disebabkan lejar terbuka, "cuba menyelinap banyak wang melalui crypto" adalah "lebih boleh dikesan daripada menggunakan wang tunai USD, seni, emas atau aset lain".
Walaupun crypto telah menjadi semakin arus perdana, beberapa penasihat kewangan dan pengurus kekayaan nampaknya menghadapi masalah untuk menyesuaikan diri. Tinjauan Penasihat eMoney mendapati bahawa kira-kira 43% responden AS telah melabur dalam kripto tetapi kurang separuh menerima nasihat token digital, manakala tinjauan Bitwise terhadap penasihat mendapati bahawa walaupun 94% responden telah mendapat pertanyaan berkaitan kripto daripada pelanggan, hanya 15% memperuntukkan wang kepada token digital. Ini mungkin disebabkan oleh ketidaktentuan kripto, serta kekurangan dana dagangan bursa (ETF) BTC yang terikat secara khusus dengan harga spotnya — beberapa penasihat, seperti pengurus Nashville Financial Guidance Group, Carl von dem Bussche, “ingin melihat” SEC -meluluskan spot BTC ETF sebelum mereka "membuat sesuatu berlaku". Lain-lain, suka Pengasas Perkhidmatan Kewangan Edelman Ric Edelman berpendapat penasihat harus memperuntukkan 1% kepada 3% portfolio pelanggan mereka kepada aset berkaitan kripto, kerana tidak mengambil peluang ini boleh menjejaskan pulangan pelanggan secara negatif. 
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data daripada Huobi Global, BTC jatuh sedikit hari ini kepada sekitar 37,800 manakala ETH jatuh kepada sekitar 2,600, dengan carta harian untuk kedua-duanya menunjukkan tanda-tanda aliran menurun. Dari segi kontrak, data Huobi Futures menunjukkan minat terbuka (OI) yang stabil dalam kedua-dua niaga hadapan BTC dan ETH, dengan volum yang stabil di tengah-tengah pasaran kontrak yang agak tidak aktif.
Tekanan jualan yang diperbaharui telah menolak harga ADA turun sebanyak 18.3%, menguji semula tahap sokongan yang lebih rendah $0.82. Pecahan di bawah tahap ini mungkin meletakkan altcoin dalam bahaya penurunan selanjutnya 17.6% kepada $0.678. Sebaliknya, pembalikan kenaikkan daripada tanda $0.86 akan menunjukkan pengumpulan pedagang pada penurunan ini dan akan menolak harga sehingga $1. Namun, ADA perlu keluar daripada corak baji yang jatuh dan mengekalkan trajektori ini untuk melihat pemulihan yang tulen.
Analisis harga Polkadot kekal menurun hari ini, dengan penurunan hampir 2% menolak harga ke paras terendah 24 jam $16.59. Harga boleh jatuh serendah $15 dalam masa 24 jam akan datang jika halangan sokongan tidak bertahan. Pada masa yang sama, volum dagangan DOT menyaksikan penurunan 24%, dengan bilangan urus niaga jatuh sebanyak 10% sejajar dengan aliran menurun. Pasaran kripto yang lebih luas juga kekal menurun, dengan penurunan BTC di bawah $38,000 dan penurunan ETH kepada $2,600. XRP, ADA dan DOGE jatuh sebanyak 2%, manakala SOL dan LUNA menyaksikan penurunan 4%. Satu-satunya pergerakan positif diperhatikan oleh syiling NEAR, meningkat sebanyak 4% kepada $10.79.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai 'Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY