Sekitar Blockchain dengan Huobi Learn (22 Feb 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
BTC mencapai paras terendah dua minggu pada $37,300 pada pagi Isnin, di tengah-tengah ketegangan yang meningkat di timur Eropah, sebelum stabil pada sekitar $39,000. Walau bagaimanapun, penganalisis meragui lantunan ini akan bertahan, kerana Rusia telah menghapuskan sebarang peluang dialog antara presiden Vladimir Putin dan presiden AS Joe Biden, dan Ukraine telah melaporkan serangan dari pemisah yang disokong Rusia. Sementara itu, ETH telah menurun sebanyak 6.8% pada minggu lalu kepada hampir tidak melebihi $2,700. Sebaliknya, token berkaitan Metaverse dan permainan menunjukkan prestasi yang lebih baik; AXS telah meningkat sebanyak 5% dalam tempoh 24 jam yang lalu, manakala Decentraland Games telah menyaksikan peningkatan 3%.
11 orang di India telah ditangkap berkaitan dengan penipuan crypto yang telah menipu sekitar 2,000 pelabur sebanyak $5.4 juta. Tertuduh utama, Nishid Wasnik, bersama isterinya Pragati dan dua lagi rakannya bersembunyi sejak Mac 2021 sebelum ditahan Sabtu lalu. Polis berkata Wasnik akan menggunakan gaya hidupnya yang mencolok untuk menarik pelabur ke firma yang didakwanya berurusan dalam ETH, dan "memanipulasi" laman web firma itu untuk menunjukkan peningkatan yang stabil dalam nilai pelaburan sambil "memindahkan wang ke dalam akaunnya secara curang antara 2017 dan 2021". Kesemua 11 yang ditangkap telah didakwa di bawah IPC, Akta Perlindungan Kepentingan Pendeposit Maharashtra, dan peruntukan Akta Teknologi Maklumat oleh polis Yashodhara Nagar.
Lebih £4 juta ($5.43 juta) dalam bentuk kripto telah dikembalikan kepada 23 mangsa penipuan perdagangan palsu, selepas Greater Manchester Police (GMP) merampas ETH dan mata wang kripto lain bernilai lebih daripada £16 juta ($21.7 juta) pada bulan Julai tahun lepas. Seorang lelaki dan wanita yang ditahan kerana disyaki melakukan pengubahan wang haram dan penipuan kemudiannya dibebaskan dalam siasatan. GMP berkata ia sedang berusaha untuk mengembalikan baki kripto yang dirampas kepada 127 mangsa penipuan yang lain, yang berpangkalan di UK, AS, Eropah, China dan APAC. Mereka telah mendepositkan wang ke dalam apa yang mereka percaya sebagai perkhidmatan simpanan dan perdagangan dalam talian, selepas itu penipu menutup laman web dan memindahkan dana ke akaun mereka sendiri.
DAO bukti konsep baharu yang dipanggil FriesDAO bertujuan untuk mendemokrasikan akses kepada industri makanan segera. Penasihat FriesDAO, Brett Beller dan Bill Lee berhasrat untuk menggunakan DAO untuk memperoleh dan meningkatkan francais makanan segera seperti Burger King, Popeye's dan Taco Bell dengan menjemput pemegang token FRIES untuk menjalankan rangkaian Restoran Perkhidmatan Pantas (QSR) yang terdesentralisasi. Lee berkata atas sebab undang-undang, FriesDAO tidak memiliki mana-mana kedai secara langsung. Sebaliknya, model tadbir urus membolehkan ahli FriesDAO memutuskan cara membelanjakan dana perbendaharaan dan kedai yang hendak diperoleh. Beller dan Lee juga merancang untuk menyediakan kad keahlian NFT dengan faedah seperti makanan percuma atau diskaun di kedai rangkaian FriesDAO. DAO setakat ini telah mengumpulkan $5.4 juta, dan bekas presiden Domino Kory Spiroff baru-baru ini menyertai lembaga penasihatnya.
Hanya beberapa minggu selepas kerajaan Singapura bertindak keras terhadap pemasaran kripto di negara itu, firma pelaburan negara Temasek telah menyumbang kepada pusingan pembiayaan yang menilai platform dagangan kripto Amber Group pada $3 bilion. Pemegang saham lain yang mengambil bahagian dalam pembiayaan $200 juta termasuk Sequoia China, Pantera Capital dan Tiger Global Management; Temasek adalah satu-satunya pelabur baharu dalam pusingan pendanaan terbaru ini. Kumpulan Amber akan menggunakan dana tersebut untuk pengambilan pekerja di Eropah dan Amerika, serta meluaskan liputan aplikasi mudah alih yang dilancarkan di peringkat antarabangsa pada 2021.
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data daripada Huobi Global, BTC jatuh ke lokasi semasanya berhampiran 37,000, manakala ETH juga menyaksikan penurunan kepada hampir 2,580, dan carta harian menunjukkan tanda arah aliran menurun untuk kedua-duanya. Dari segi kontrak, data Huobi Futures menunjukkan minat terbuka (OI) yang stabil dalam niaga hadapan BTC dan peningkatan OI dalam niaga hadapan ETH, dengan penurunan ketara dalam volum bagi bekas dan penurunan sedikit untuk kontrak hadapan di tengah-tengah pasaran kontrak yang agak tidak aktif.

Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda! 
ms_MY