Sekitar Blockchain dengan Huobi Learn (12 Jan 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Pengerusi Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) AS, Gary Gensler menjelaskan cara undang-undang sekuriti terpakai untuk token mata wang kripto semasa beliau menggariskan keutamaan SEC dalam peraturan kripto di CNBC, mengatakan ia mahu “melindungi anda — orang awam yang melabur — supaya anda mempunyai maklumat yang betul… dan melindungi anda daripada penipuan dan penipu dan seumpamanya.” Dia menekankan bahawa pelaburan yang dilabelkan sebagai 'token' adalah "mungkin, mungkin keselamatan" tetapi apabila ditanya sama ada Ethereum adalah keselamatan, enggan menjawab kerana dia mengulangi bahawa dia tidak akan mengulas mana-mana satu kripto.
Crypto exchange Coinbase akan memberi pekerjanya cuti seminggu setiap suku tahun pada 2022 untuk berehat selepas "hari yang panjang dan minggu yang panjang" bekerja keras. Langkah ini didorong oleh kesedaran bahawa pada tahun 2020, "ramai pekerja tidak mengambil masa yang cukup untuk mengisi semula, sama ada kerana mereka tidak mahu memaksa rakan sepasukan mereka untuk melindungi mereka atau kerana mereka tidak mahu ketinggalan. kerja mereka". Pertukaran itu kemudiannya diatur untuk 'minggu cas semula' pada penghujung 2020, diikuti dengan dua 'minggu caj semula' tahun lepas, di mana hampir keseluruhan syarikat ditutup. Coinbase menambah: "Memandangkan keamatan kerja kami sepanjang tahun, kami fikir ini adalah cara terbaik untuk memastikan kadar kami mampan untuk jangka panjang".
Laporan terbaru oleh penyelidik Nansen Martin Lee memperincikan bagaimana Ronin, rantai sampingan permainan berasaskan Ethereum Axie Infinity, telah mengalami pertumbuhan eksponen. Laporan itu menyatakan bahawa November lalu, "Ronin memproses lebih 560% daripada jumlah urus niaga di Ethereum", dan bahawa pelaksanaan dagangan di pasaran Axie dan menghantar aset melalui rangkaian "selesai dalam beberapa saat". Ia juga membandingkan Ronin dengan Ethereum: yuran gas berkisar antara 50 hingga 100 gwei pada Ethereum, manakala Ronin menawarkan 100 transaksi percuma setiap dompet setiap hari. Lee percaya bahawa apabila Ronin matang dan stabil, "pembangun permainan lain boleh mula membina permainan mereka di Ronin", kerana ia telah "membuktikan dirinya sebagai penyelesaian skala yang mampu untuk permainan".
Pihak berkuasa Iran tidak lama lagi akan membenarkan mata wang kripto digunakan di penempatan antarabangsa. Media tempatan melaporkan bahawa Bank Pusat Iran (CBI) dan Kementerian Perusahaan, Perlombongan dan Perdagangan telah bersama-sama meluluskan penggunaan mekanisme yang menggunakan syiling digital untuk perdagangan asing, yang “sepatutnya memberikan peluang baharu kepada pengimport dan pengeksport untuk menggunakan kripto. dalam perjanjian antarabangsa mereka”. Selain itu, ketua Pertubuhan Penggalakan Perdagangan Iran, Alireza Peyman Pak, berkata Kementerian Perdagangan akan membangunkan rancangan dalam masa dua minggu untuk penggunaan kripto dan token yang ditambang tempatan yang diperoleh oleh syarikat swasta untuk membayar import barangan.
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data daripada Huobi Global, BTC jatuh ke paras terendah 42,463.61 USDT sebelum melantun sedikit (walaupun ia masih belum berjaya mencapai 43,000), manakala ETH melantun semula selepas penurunan sedikit untuk mencapai maksimum 3275.92 USDT. Carta harian untuk kedua-dua BTC dan ETH menunjukkan dua kenaikan berturut-turut, walaupun volum dagangan untuk kedua-duanya kekal agak lembap.
Dalam laporan terbarunya, firma analitik data Glassnode mencadangkan bahawa Bitcoin mungkin berada di peringkat terakhir aliran menurun selepas kehilangan hampir 40% daripada nilainya sejak Nov 2021. Menggunakan dorman, tolok corak perbelanjaan pasaran (yang merujuk kepada purata bilangan hari setiap token yang diurus niaga kekal tidak aktif atau tidak bergerak), laporan itu menyatakan bahawa aliran dorman yang diselaraskan entiti telah jatuh di bawah $250,000 dan kawasan di bawahnya telah menandakan harga terendah pada masa lalu. Ini berlaku selepas Bitcoin berada di paras terendah pada Julai 2021 sebelum kenaikan harga baharu yang menyaksikan ia mencecah rekod tertinggi hampir $69,000 pada Nov 2021. Pada masa penulisan, paras pasarannya berjumlah $809.98 bilion.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai 'Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY