Sekitar Blockchain dengan Huobi Global (9 Feb 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Jabatan Kehakiman (DOJ) AS telah menahan pasangan suami isteri, Heather Morgan dan Ilya “Dutch Lichtenstein, di New York dan merampas 94,000 BTC (bernilai $3.6 bilion) yang dikaitkan dengan penggodaman pertukaran crypto Bitfinex pada 2016. Jumlah keseluruhan BTC yang dicuri, bagaimanapun, adalah sekitar 120,000 (bernilai $4.5 bilion). Menurut DOJ, "urus niaga tanpa kebenaran" memindahkan BTC yang dicuri ke dompet Lichtenstein, dengan kira-kira 25,000 dipindahkan keluar sejak 2016; baki 94,000 akhirnya telah dirampas oleh ejen persekutuan dalam apa yang dikatakan oleh Timbalan Peguam Negara Lisa Monaco sebagai "penyitaan kewangan terbesar yang pernah ada" DOJ.
Dalam laporan baharu, firma penyelidikan kewangan FSInsight telah meramalkan bahawa BTC boleh mencapai $222,000 dan ETH boleh mencapai $12,000 menjelang akhir tahun — kenaikan harga hampir lima kali ganda dan empat kali ganda, masing-masing. Laporan itu yakin mengenai dinamik dari segi penawaran untuk BTC, menyifatkan mereka sebagai "tong serbuk" dan mengatakan bahawa "persoalannya kekal siapa yang menyalakan perlawanan". Dalam kes ETH, laporan itu juga mempunyai ramalan kenaikan harga, mengatakan ETH "sangat kurang nilai" dan pemfaktoran dalam The Merge, apabila Ethereum akan beralih kepada konsensus bukti pegangan (PoS), pembangunan platform Lapisan 2 dan potensi pelancaran Dana Dagangan Bursa (ETF) untuk menyokong ramalannya.
Perbadanan Insurans Deposit Persekutuan AS (FDIC) mengutamakan penilaian aset kripto tahun ini, kerana "pengenalan pantas" produk kripto atau aset digital ke dalam sistem kewangan boleh "menimbulkan risiko keselamatan dan kekukuhan serta sistem kewangan yang ketara". FDIC berkata agensi perbankan persekutuan perlu "menyediakan panduan yang teguh" kepada industri perbankan tentang mengurus risiko berhemat dan perlindungan pengguna daripada aktiviti kripto, dan ia "meletakkan asas untuk bab perbankan seterusnya dengan memastikan kami mempunyai rangka kerja kawal selia. yang membolehkan inovasi bertanggungjawab berkembang”.
LINE Corporation, pemilik aplikasi pemesejan Jepun LINE, merancang untuk memperkenalkan token asli untuk pembayaran di peniaga dalam talian terpilih melalui percubaan terhad. Dari 16 Mac hingga 26 Dis, pengguna boleh memilih untuk membayar dengan token LINK asli (LN) di mana-mana pedagang dalam talian LINE Pay; percubaan itu bertujuan untuk menguji kes penggunaan kehidupan sebenar untuk token, serta menawarkan pengguna lebih banyak pilihan pembayaran. Pada masa yang sama LINE Pay sedang mempertimbangkan untuk menambah mata wang kripto lain, seperti BTC dan ETH pada pilihan pembayarannya pada masa hadapan, dan mengukuhkan perkongsian dengan syarikat blockchain. Dilancarkan pada Ogos 2018, LN kini didagangkan pada $142.78, naik 22% pada minggu lalu.
AssangeDAO, DAO yang menyokong masalah perundangan pengasas Wikileaks Julian Assange, telah menyelesaikan kenaikannya pada 17,422 ETH (bernilai sekitar $53.7 juta). DAO akan menggunakan dana itu untuk membida NFT satu daripada satu daripada penurunan yang dipanggil Ditapis oleh artis digital Pak, dengan kerjasama Assange. Hasil jualan itu akan disalurkan kepada dana pertahanan Assange, serta kempen kesedaran ketika dia melawan ekstradisi ke AS bulan ini selepas dipenjarakan di UK selama tiga tahun lepas ketika pendakwa AS berusaha untuk membicarakannya atas tuduhan pengintipan. Satu Seribu Tiga Puluh Empat NFT Pak dan Assange kini mempunyai bidaan teratas sebanyak 4,242.42 ETH (bernilai $13 juta), dengan lelongan ditetapkan untuk ditutup lewat hari ini.
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data daripada Huobi Global, BTC meningkat semalaman daripada 42,600 kepada hampir 44,000, manakala ETH meningkat kepada 3,070, dengan carta harian menunjukkan tanda arah aliran menaik untuk kedua-duanya. Dari segi kontrak, data Huobi Futures menunjukkan sedikit peningkatan dalam kepentingan terbuka (OI) niaga hadapan BTC dan OI stabil untuk masa hadapan ETHs, walaupun dengan volum berkurangan sedikit.
Wells Fargo telah meramalkan bahawa penggunaan crypto antarabangsa boleh "tidak lama lagi mencecah titik hiper-infleksi", walaupun "ia masih awal dalam evolusi pelaburan mata wang kripto". Dalam laporan, ia menyamakan status semasa crypto dengan "fasa penggunaan hiper" Internet pada pertengahan hingga akhir 1990-an, dan menyatakan bahawa "hanya mengambil masa empat bulan untuk menggandakan populasi mata wang kripto global daripada 100 juta kepada 200 juta" pada Jun lalu tahun. Namun, ia memberi amaran bahawa pilihan pelaburan crypto hari ini "masih matang" dan menasihatkan kesabaran sambil tetap berharap bahawa "kejelasan peraturan yang lebih baik pada 2022" akan membawa "pilihan pelaburan yang lebih berkualiti".
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY