Sekitar Blockchain dengan Huobi Global (7 Feb 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Dalam perkahwinan pertama Metaverse, Ryan dan Candice Hurley dari Phoenix, Arizona telah terikat menggunakan identiti digital mereka pada hujung minggu. Majlis itu telah dirasmikan oleh Hakim Bersekutu Mahkamah Agung Arizona Clint Bolick, dan dihadiri oleh saksi dan orang ramai maya seramai 2,000 tetamu. Rose Law Group, yang estet Decentralandnya digunakan sebagai tempat perkahwinan, telah diupah oleh pasangan itu untuk merasmikan kesatuan mereka secara sah. Firma itu membangunkan "rangka kerja meta-perkahwinan" dengan menggabungkan Perjanjian Praperkahwinan Maya yang mengesahkan mengenal pasti identiti maya dan aset digital pasangan itu seperti yang direkodkan pada rantaian blok. Lesen Meta-Marriage juga digunakan untuk mengenal pasti, merekod dan menandakan identiti maya dan lokasi perkahwinan mereka sebagai NFT.
Didi Taihuttu, bapa kepada apa yang dipanggil 'Keluarga Bitcoin', berhijrah bersama isteri dan tiga anaknya ke Portugal untuk undang-undang cukai kripto yang menguntungkan negara, yang termasuk cukai 0% ke atas BTC. Keluarga Belanda membubarkan semua yang mereka miliki sebagai pertukaran untuk BTC dan gaya hidup nomad pada 2017, apabila harga BTC adalah kira-kira $900. Walaupun saiz kekayaan crypto mereka masih menjadi rahsia, Didi telah berkata ia dilindungi dalam bilik kebal rahsia di empat benua yang berbeza. Abang dan kakaknya juga boleh menyertainya — mereka sedang menjual rumah mereka dan melaburkan pendapatan mereka ke dalam BTC. Selain itu, keluarga itu memberitahu CNBC bahawa mereka mahu "mengganggu pengalaman ekspatriat biasa" dengan membina perkampungan crypto mereka sendiri di Portugal.
Google mendedahkan semasa pendapatan Q4 baru-baru ini memanggil beberapa butiran mengenai strategi Web3 dan blockchainnya, dengan Ketua Pegawai Eksekutif Sundar Pichai berkata pasukan Cloud syarikat itu "melihat bagaimana mereka boleh menyokong keperluan pelanggan kami dalam membina, berurus niaga, menyimpan nilai dan menggunakan produk mereka pada platform berasaskan blockchain”. Ketua strategi untuk aset digital di unit Cloud Google, Richard Widmann, berkata firma itu sedang mempertimbangkan pelbagai jenis perkhidmatan yang boleh ditawarkan terus kepada pemaju blockchain, manakala Ketua Pegawai Eksekutif Cloud Google Thomas Kurian berkata ia telah mengenal pasti kawasan pembangunan yang berpotensi, termasuk runcit dan penjagaan kesihatan .
BuzzFeed dituduh oleh ahli komuniti Web3 melakukan 'doxxing', selepas yang pertama mendedahkan identiti dua daripada empat pengasas koleksi NFT Bored Ape Yacht Club (BAYC) asal, Greg Solano dan Wylie Aronow — sebelum ini hanya dikenali sebagai 'Gordon Goner' dan 'Gargamel', masing-masing. Wartawan BuzzFeed Kate Notopoulos, yang mengetepikan mereka dalam artikel bertajuk We Found The Real Names Of Bored Ape Yacht Club's Pseudonymous Founders, mempertahankan dirinya dengan menunjukkan bahawa pengasas koleksi BAYC NFT tidak boleh "bertanggungjawab" jika tiada siapa yang tahu siapa mereka . Podcast kripto Cobie berkata Buzzfeed "menggoda orang untuk klik dan hasil iklan", manakala pemodal teroka Mike Solana berkata tiada sebab untuk berbuat demikian kerana mereka adalah "beruk kartun".
Pengasas bersama Ethereum Vitalik Buterin telah mencadangkan menambah ciri seperti "urus niaga membawa gumpalan" dalam "garpu keras masa hadapan" untuk menyelesaikan masalah gas pemindahan data dan menangani isu penskalaan, memandangkan kenaikan harga ETH. Dalam penjelasan yang diterbitkan di Reddit, beliau berkata transaksi sedemikian "mengandungi sejumlah besar data yang tidak boleh diakses oleh pelaksanaan EVM, tetapi komitmennya boleh diakses". Beliau seterusnya berkata format itu, yang akan disambungkan kepada blok suar dan nod konsensus, bertujuan untuk "serasi sepenuhnya dengan spesifikasi Danksharding masa hadapan".
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data daripada Huobi Global, BTC kini naik sedikit pada $42,420, selepas jatuh di bawah garis aliran dua kali dan kemudian kembali di atas garis aliran dalam dua minggu lepas, menunjukkan bahawa pasaran sedang melalui proses mencari peringkat bawah. Paras sokongan yang menghampiri adalah sekitar 41,000, dengan kemungkinan rintangan pada 42,800. ETH telah menunjukkan arah aliran menaik pada minggu lalu, meningkat 25% daripada 2,450 kepada 3,050. Keuntungan dan kerugiannya dalam dua hari lepas telah mengimbangi satu sama lain dan harga dijangka sama ada stabil atau menunjukkan aliran menurun sedikit dalam masa terdekat.
Jumlah dagangan hujung minggu BTC merentas bursa terpusat utama jauh lebih rendah daripada hari Jumaat, tetapi sejajar dengan kebanyakan hari bekerja pada minggu lepas. Jumlah dagangan spot telah dikurangkan sepanjang minggu lalu, kerana pasaran kripto utama di Asia ditutup untuk cuti Tahun Baru Imlek. Token permainan, sebaliknya, meningkat pada hujung minggu: harga Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA) dan Gala (GALA) meningkat dengan peratusan dua digit dalam tempoh 24 jam yang lalu.
Jumlah permodalan pasaran crypto pada minggu lalu meningkat 10% kepada $1.68 trilion, pemulihan 25% daripada bahagian bawah 24 Jan, walaupun masih terlalu awal untuk menyatakan sama ada pasaran telah menemui bahagian bawah. Namun, dua petunjuk utama — premium Tether / CNY dan asas niaga hadapan CME — baru-baru ini bertukar menaik, menandakan sentimen pelabur yang positif memacu pemulihan harga ini. Data kekal menurun, bagaimanapun, mencadangkan Rizab Persekutuan AS mempunyai ruang yang kurang untuk kenaikan kadar; Penganalisis pasaran Lyn Alden baru-baru ini mencadangkan ia boleh menangguhkan kenaikan itu selepas tidak menggalakkan data pekerjaan AS dikeluarkan pada 2 Feb.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY