Sekitar Rantaian Blok dengan Huobi Global (31 Jan 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Ark Investment Management telah meramalkan bahawa harga Bitcoin boleh melepasi $1 juta menjelang 2030. Dalam laporan Big Ideas 2022 firma itu, penganalisis Yassine Elmandjra berkata apabila paras pasaran Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa tahun lepas, “asas rangkaiannya kekal sihat” dan bahawa ia mempunyai "potensi untuk mengubah sejarah monetari dengan menyediakan kebebasan kewangan dan pemerkasaan secara adil, global dan diedarkan". Laporan itu juga menyatakan bahawa walaupun had pasaran Bitcoin mewakili sebahagian kecil daripada aset global, ia "kemungkinan berskala apabila negara-negara menerima pakainya sebagai tender yang sah".
Yuran bersaiz purata (ASF) Ethereum berada pada paras terendah dalam 30 hari, pada 0.0096 eter ($24.64 setiap transaksi), penurunan kira-kira 53% daripada paras tertinggi 10 Jan pada $52.46 setiap transaksi. Yuran bersaiz median (MSF) rangkaian juga lebih rendah hari ini pada $8.37 kepada $10.82 setiap transaksi, penurunan 63.83% dari 10 Jan. Selain itu, metrik LI2fees.info menunjukkan bahawa Polygon Hermez ialah Lapisan Dua (L2) yang paling murah. yuran pemindahan hari ini pada $0.25 setiap pemindahan, hanya di belakang yuran Loopring ($0.29) dan Zksync ($0.37).
Menurut Coindesk, beberapa altcoin "semakin terkutuk berbanding dengan pulangan yang dijangkakan" berbanding BTC. Tapak ini mengira pulangan yang dijangkakan ini dengan mendarabkan beta 20 "aset yang sangat cair, bermodal tinggi" dikali pulangan BTC dari 1 hingga 26 Jan dan mendapati bahawa kebanyakan daripada mereka (kecuali Algorand, Cardano dan Dogecoin) "berprestasi rendah" BTC. Ini sangat berbeza dengan pertumbuhan besar altcoin yang dialami pada tahun lepas, berbanding BTC dan ETH. Namun, pengasas bersama Vite Labs Richard Yab meramalkan bahawa alt "berfungsi" akan mengatasi prestasi BTC dalam jangka masa panjang, dengan mengatakan bahawa semasa penarikan balik, "syiling berfungsi masih berakhir lebih tinggi daripada BTC dalam perubahan peratusan sejak pasaran kenaikan harga bermula. ”.
Firma teknologi besar yang menyorok maklumat mungkin menghalang ketersediaan data yang baik untuk latihan data AI melalui model main-untuk-dapatkan (P2E). Untuk menyelesaikan masalah ini, utiliti data Web3 dan pasaran NFT Synesis One membenarkan pengguna membuat set data untuk kegunaan AI, menambat setiap set data kepada NFT. Sebagai NFT, data tidak berpusat dan lebih mudah diakses oleh projek AI. Untuk mengukuhkan kes penggunaan data AI, Synesis One telah meletakkan dirinya sebagai DAO pertama di dunia untuk pertanian hasil data P2E dan tempat pasaran data NFT di Solana dan bekerja dengan Yield Guild Games dan Mind AI, yang menggunakan penaakulan bahasa semula jadi untuk menghasilkan AI perbualan sistem.
Memetik pencegahan penipuan dan keselamatan pengguna, Binance telah mengehadkan 281 akaun pengguna Nigeria. Ketua Pegawai Eksekutif Zhao Changpeng berkata kira-kira 38% daripada akaun ini "disekat atas permintaan penguatkuasaan undang-undang antarabangsa", dan 79 daripada kes ini telah diselesaikan. Beliau seterusnya menekankan perkara yang akan diselesaikan oleh Binance "semua kes berkaitan bukan penguatkuasaan undang-undang" dalam masa dua minggu, dan berkata firma itu akan "mendedikasikan lebih banyak CS dan ejen risiko dengan pemahaman yang baik tentang pasaran Nigeria".
Tunjukkan saya wang itu
Memandangkan kebanyakan pasaran Asia menuju ke cuti Tahun Baru Imlek selama seminggu, Bitcoin bergerak sedikit pada hujung minggu dengan volum dagangan yang ringan. Pada masa penulisan ini, BTC berurus niaga di atas $38,100, peningkatan sedikit dalam tempoh 24 jam yang lalu. ETH didagangkan pada lebih $2,600, naik sedikit dalam tempoh yang sama. Menurut data CoinDesk, volum dagangan BTC merentas bursa crypto utama menurun dengan ketara pada hujung minggu, berbanding minggu sebelumnya.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY