Sekitar Rantaian Blok dengan Huobi Global (28 Jan 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Harga saham Apple meningkat selepas Ketua Pegawai Eksekutif Tim Cook berkata semasa panggilan pendapatan Q1 2022 syarikat bahawa dia melihat "banyak potensi" dan "melabur dengan sewajarnya" dalam ruang Metaverse. Apple (AAPL) telah jatuh sekitar 3% kepada sekitar $159.22 semasa waktu dagangan biasa, tetapi melonjak naik 8% kepada $167.23 dalam dagangan selepas waktu kerja. Semasa panggilan itu, Cook juga menyerlahkan bahawa AAPL sudah mempunyai 14,000 apl dalam App Storenya yang direka dengan platform pembangun AR ARKit, yang boleh membantu pengguna mengakses Metaverse.
Presiden Turki Recep Tayyip Erdoğan dilaporkan telah mengarahkan parti pemerintah negara itu, Parti AK, untuk menjalankan kajian yang "baik dan teliti" mengenai mata wang kripto dan Metaverse kerana "ia adalah subjek sensitif". Jurucakap parti Ömer Çelik berkata, “Satu forum akan diadakan dalam masa terdekat di bawah pengerusi presiden kami. Dimensi teknologi, falsafah, politik dan ekonomi bagi konsep ini (mata wang kripto dan Metaverse) akan dibincangkan secara menyeluruh.”
BSTX, usaha sama antara Pasaran Digital tZero dan Boston Options Exchange (BOX), akhirnya menerima kelulusan daripada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) untuk mengendalikan bursa sekuriti berasaskan blokchain, yang akan dibuka kepada pelabur runcit dan institusi. . BOX telah mula-mula memohon platform tawaran token keselamatan (STO) pada 2020 tetapi SEC menolak permohonannya ketika itu. SEC berkata kelulusan itu bersyarat kepada BSTX menyertai pelan sistem pasaran negara berkaitan yang ditubuhkan untuk menyebarkan maklumat pasaran masa nyata; ia juga memerlukan BSTX untuk menjadi sebahagian daripada kumpulan pengawasan antara pasaran yang akan menyelaraskan pematuhan kawal selia.
Propy permulaan rantaian blok telah melancarkan platform NFT di AS yang akan membolehkan hartanah dunia sebenar dibeli sebagai NFT. Teknologi yang digunakan untuk menukar hartanah kepada NFT akan dipasarkan kepada pemilik dan broker, bermula dengan Propy melelong dua hartanah kediaman di Florida pada 8 Feb. Propy berkata rekod pembelian diletakkan pada blok tidak berubah, menyediakan akses kepada dokumen undang-undang yang menandakan pemilikan, menurunkan kos pembeli, dan mengurangkan proses pembelian kepada beberapa minit sahaja. Jika berjaya, pembeli akan mendapatkan hartanah pelaburan di Florida dan memiliki entiti yang berpangkalan di AS yang hak pemilikannya dikaitkan dengan NFT. Syarikat itu merancang untuk meningkatkan tawaran ini di peringkat antarabangsa, menyediakan rangka kerja tunggal untuk membeli hartanah dengan teknologi blockchain.
Saham Robinhood (HOOD) jatuh hampir 13% kepada $10.12 semasa dagangan selepas waktu kerja pada hari Khamis, selepas platform dagangan melaporkan penurunan suku demi suku dalam hasil kripto daripada $51 juta kepada $48 juta. Syarikat itu berkata ia telah "menetapkan matlamat agresif" untuk mula membenarkan pelanggan global menggunakan platform cryptonya tahun ini kerana ia adalah "peluang besar". Berkenaan dengan pertaruhan kripto dan NFT, pengurusan Robinhood berkata ia sedang menubuhkan pasukan kriptonya dan memerhati landskap kawal selia, tetapi tidak menjelaskan secara terperinci tentang rancangan masa depannya.
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data dari Huobi Global, BTC meningkat pada waktu malam sebelum jatuh semula pada waktu pagi kepada 36,700. Jumlah dagangan adalah lembap, dengan carta harian menunjukkan tanda arah aliran menurun. ETH terus jatuh semalaman kepada sekitar 2,370 di tengah-tengah volum dagangan yang lembap, dengan carta harian menunjukkan tanda-tanda aliran menurun juga.
Penunjuk teknikal BTC kebanyakannya neutral dalam jangka pendek dan tekanan jualan kekal kukuh, selepas ia gagal mengekalkan kenaikan harga ringkas daripada $32,900 kepada $39,000. Pembeli perlu memegang sokongan antara $30,000 dan $37,000 untuk menstabilkan penarikan balik.
Sementara itu, ketidaktentuan peraturan yang membebankan pasaran kripto mengekalkan ETH di bawah sokongan $3,000, di tengah-tengah khabar angin bahawa SEC AS sedang menyemak produk pinjaman kripto hasil tinggi DeFi. Kenaikan harga eter juga cuba menentukan sama ada penurunan harga 24 Jan kepada $2,140 adalah bahagian bawah terakhir dalam aliran menurun semasa, yang berterusan selama hampir tiga bulan. Ether bear, sebaliknya, mungkin memerlukan tolakan lembut di bawah $2,400 untuk membuat keuntungan $270 juta pada hari Jumaat. Sebaliknya, mereka memerlukan pemulihan harga 8.4% daripada $2,500 semasa untuk mengurangkan kerugian mereka sebanyak 58%.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY