Sekitar Rantaian Blok dengan Huobi Global (25 Jan 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Yayasan Ethereum telah menghentikan istilah 'Ethereum 1.0' dan 'Ethereum 2.0' dan kini akan merujuk kepada istilah tersebut sebagai 'Lapisan pelaksanaan' Ethereum dan 'lapisan konsensus', masing-masing. Ini menandakan usaha untuk mengelakkan kekeliruan mengenai istilah dan untuk mengelakkan penipu cuba mengeksploitasi salah faham tersebut. 'Lapisan pelaksanaan' merujuk kepada rantaian bukti kerja yang juga dikenali sebagai Ethereum, manakala 'lapisan konsensus' merujuk kepada Rantaian Beacon bukti kepentingan yang bertujuan untuk mengambil alih proses konsensus berikutan kedua-dua rantaian blok itu bergabung pada bulan Jun ini tahun. Ini kemudiannya secara kolektif dikenali sebagai 'Ethereum'.
Goldman Sachs telah meramalkan bahawa metaverse boleh menjadi peluang $8 trilion. Dalam episod Exchanges di Goldman Sachs baru-baru ini, penganalisis Eric Sheridan menjelaskan bahawa ekonomi digital hari ini adalah "kira-kira 20%, 25% ekonomi global" dan akan terus berkembang bersama "ekonomi maya". Beliau menambah: "Itulah cara kami menghasilkan nombor untuk pelbagai hasil dari mana-mana sahaja daripada $2 trilion hingga $12 trilion, dengan $8 trilion pada titik tengah semua hasil yang berpotensi."
AS nampaknya akan meneruskan untuk mencipta mata wang digital bank pusatnya sendiri (CBDC), menurut Bank of America, yang ahli strategi crypto Andrew Moss dan Alkesh Shah menulis dalam nota semalam bahawa CBDC “adalah evolusi yang tidak dapat dielakkan bagi mata wang elektronik masa kini. ”. Mereka menjangkakan penggunaan dan penggunaan stablecoin untuk pembayaran akan meningkat dengan ketara dalam tempoh beberapa tahun akan datang "sementara institusi kewangan menerokai penjagaan aset digital dan penyelesaian perdagangan, dan apabila syarikat pembayaran menggabungkan teknologi blockchain ke dalam platform mereka".
Kerajaan tentera Myanmar mencadangkan undang-undang yang akan menyaksikan pengguna rangkaian persendirian maya (VPN) dipenjarakan selama satu hingga tiga tahun dan pengguna mata wang digital dipenjarakan selama enam bulan hingga setahun. Peraturan yang dicadangkan juga akan memaksa penyedia perkhidmatan untuk mendedahkan maklumat peribadi pesalah ini seperti yang diminta oleh pihak berkuasa. Setiausaha Tetap Kementerian Pengangkutan dan Komunikasi tentera, Soe Thein, telah menandatangani draf rang undang-undang yang akan dibuka kepada komen daripada rakyat sehingga 28 Jan. Penentangan terhadap rampasan kuasa oleh tentera telah bergantung pada VPN dan crypto dan menggalakkan rakyat memboikot perniagaan junta .
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data daripada Huobi Global, BTC meningkat semalaman — dengan sokongan kukuh di bawah 33,000 — ke kedudukan semasanya berhampiran 36000. Carta harian menunjukkan tanda arah aliran menurun, walaupun rintangan menaik lebih tinggi. Begitu juga, ETH meningkat semalaman untuk mencapai paras tertinggi 2,440 sebelum jatuh pada waktu pagi dan kemudian melantun semula kepada hampir 3,400, walaupun carta harian menunjukkan tanda-tanda jelas aliran menurun.
Namun, harga ETH kini turun lebih 50% daripada paras tertinggi sepanjang masa. Sekarang hampir memenuhi salah satu syarat kemasukan menurun paling kukuh dalam penunjuk Ichimoku Kinko Hyo, dan sebarang sokongan boleh mencetuskan rali yang hebat. Jika ia melihat penutupan mingguan pada $2,100 atau lebih rendah, ia akan memenuhi semua syarat yang diperlukan untuk kemasukan pendek Breakout Ichimoku Bearish Ideal. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa petunjuk bahawa penjualan harga semasa mungkin berbalik dan sebarang penjualan selanjutnya mungkin dilihat sebagai langkah 'palsu'. Sekiranya ETH gagal untuk bertahan di atas $2,100 pada carta mingguan, kemungkinan besar akan ada pergerakan ke anjakan semula 50% Fibonacci pada $1,800.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY