Sekitar Blockchain dengan Huobi Global (24 Jan 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Pentadbiran Biden dilaporkan sedang menyediakan strategi aset digital seluruh kerajaan sebagai perintah eksekutif. Strategi yang dimuktamadkan, yang juga meliputi kripto, dijangka akan dibentangkan kepada Presiden Joe Biden tidak lama lagi, dan boleh dikeluarkan sejurus bulan depan. Ia akan terperinci cabaran ekonomi, pengawalseliaan dan keselamatan negara yang ditimbulkan oleh crypto, dan mengarahkan agensi persekutuan untuk berkongsi penilaian mereka tentang risiko dan peluang crypto pada H2 2022.
Pengasas Telegram Pavel Durov dan Leonid Volkov (ketua kakitangan kepada pemimpin pembangkang Rusia yang dipenjarakan Alexei Navalny) telah mengkritik cadangan larangan kripto menyeluruh Bank Pusat Rusia. Durov berkata larangan sedemikian akan "memusnahkan beberapa sektor ekonomi berteknologi tinggi" dan "tidak mungkin menghentikan pemain yang tidak bertanggungjawab" tetapi sebaliknya, akan "menamatkan projek undang-undang Rusia di kawasan ini". Volkov berkata larangan kripto akan menjadi “mustahil” pada dasarnya, dan walaupun ia boleh menjadikan mendepositkan dana di bursa kripto “sangat sukar”, jurang ini akan diisi oleh perkhidmatan perantara yang memudahkan transaksi sedemikian “melalui bidang kuasa asing”.
Bank terbesar Switzerland, UBS, telah memberi amaran tentang 'musim sejuk crypto' yang boleh menyaksikan harga jatuh dan mengambil masa bertahun-tahun untuk pulih. Penganalisis bank itu, diketuai oleh James Malcolm, menjelaskan dalam nota kepada pelanggan bahawa kenaikan kadar faedah Rizab Persekutuan AS berkemungkinan akan menjadikan crypto kurang menarik kepada pelabur. Mereka menekankan bahawa peraturan adalah halangan utama untuk crypto, mengatakan bahawa spekulasi yang meluas "tidak dapat tidak mengundang pengawasan yang lebih dekat untuk menjaga pengguna" dan "melindungi kestabilan kewangan". Mereka menambah bahawa "stablecoin terbang tinggi dan projek DeFi nampaknya hampir pasti akan menghadapi halangan yang lebih besar daripada pihak berkuasa dalam beberapa bulan akan datang".
Bitcoin berada di landasan untuk melihat prestasi mingguan terburuknya dalam lapan bulan, menurunkan 19% kepada hanya di bawah $35,000 dalam tujuh hari yang lalu. Ini berlaku selepas panggilan margin menyebabkan lebih $1.5 bilion kedudukan dagangan BTC dibubarkan dalam tempoh tiga hari lepas. Peniaga nampaknya meletakkan harga dalam kebimbangan bahawa Rizab Persekutuan tidak lama lagi akan memperkenalkan syarat monetari yang lebih ketat, dan harga BTC kini berada pada paras terendah sejak Julai 2021. Perkembangan ini juga mengilhami banyak jenaka di media sosial, dengan seorang pengguna mengatakan bahawa carta harga BTC telah mencipta corak yang kelihatan seperti telinga tajam Pikachu.
Syarikat berbilion dolar mendominasi Metaverse berikutan peningkatan minat pengguna dalam pengalaman dalam talian maya, interaktif, 3D. Firma penyelidikan Strategy Analytics telah berkata pasaran Metaverse antarabangsa diramalkan mencecah hampir $42 bilion menjelang 2026, senario yang berkemungkinan mempertimbangkan bagaimana NFT dalam ekosistem maya membolehkan perniagaan mengewangkan aset merentas rangkaian blockchain, meningkatkan interaktiviti untuk pengguna dan peminat. Adrian Baschuk, rakan pengasas di platform NFT Ethernity Chain, berkata, "Sama seperti setiap syarikat dan individu telah menggunakan beberapa bentuk media sosial, ini juga akan berlaku untuk NFT dan Metaverse."
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data daripada Huobi Global, BTC meneruskan penurunan pesatnya pada hujung minggu untuk mencapai paras terendah 34,000 USDT sebelum pulih sedikit. Mungkin terdapat aliran menaik jangka pendek dan boleh stabil jika terdapat sokongan melebihi 35,000, tetapi penurunan pantas yang luar biasa jarang berlaku walaupun dalam pasaran kenaikan semasa. Harga ETH tidak bergerak lebih baik, jatuh pada hujung minggu tanpa lantunan semula. Carta harian menunjukkan momentum jangka pendek yang lebih kukuh tetapi aliran menurun sedikit dijangka berterusan.
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY