Sekitar Rantaian Blok dengan Huobi Global (2 Feb 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.

BELI.MicroStrategy telah membeli 660 bitcoin tambahan untuk ~$25.0 juta tunai pada harga purata ~$37,865 setiap #bitcoin. Setakat 1/31/22 kami #hodl ~125,051 bitcoin diperoleh dengan harga ~$3.78 bilion pada harga purata ~$30,200 setiap bitcoin,” kata Ketua Pegawai Eksekutif MicroStrategy Michael Saylor.

BELI. Pemantau BTC Whale Whalemap dilaporkan bahawa dompet besar mengumpul 330,000 BTC selepas kegilaan membeli pada harga antara $36,000 dan $38,000.

BELI. FTX telah memperoleh Quoine berlesen Jepun sebagai sebahagian daripada perjanjian untuk membeli Liquid Group dan anak syarikatnya. Tiada butiran kewangan didedahkan tetapi FTX berkata ia akan memindahkan penggunanya kepada Quoine mulai 30 Mac 2022.

BELI MASUK. El Salvador telah menolak permintaan IMF untuk menolak BTC sebagai tender yang sah. Presiden Nayib Bukele juga melancarkan semula dompet Chivo, kini disepadukan dengan AlphaPoint untuk skala dan kebolehpercayaan, dan akan menggunakan 1,500 ATM Bitcoin.

Huobi Incubator, cabang inkubasi projek Huobi Global, telah bekerjasama dengan Yayasan DFINITY, penyumbang utama kepada Komputer Internet. Inkubator Huobi akan menyediakan sokongan hujung ke hujung untuk projek Web3 dapps, DeFi, Permainan, NFT, Media Sosial dan Metaverse berasaskan Komputer Internet — termasuk pelaburan pusingan benih, bimbingan teknologi, pemasaran dan penglibatan komuniti.

Saham PayPal (PYPL) jatuh lebih daripada 16% selepas syarikat pembayaran gergasi melaporkan pendapatan S4 sesaham yang hanya terlepas anggaran penganalisis ($1.11 dan bukannya $1.12) dan kelembapan dalam pertumbuhan hasil (13% berbanding 25% pada suku pertama). Pertumbuhan pemerolehan pengguna Q-onQ juga menurun (9.8 juta berbanding 13.3 juta).

Tunjukkan saya wang itu

BTC dibuka pada Februari (dan Tahun Baru Cina/Lunar) dengan keuntungan kecil 1% yang mendorong harga hampir kepada $39,000. ETH membuat keuntungan 4% dan seluruh pasaran kripto turut didorong oleh langkah itu. Sentimen pasaran telah stabil dan penganalisis berhati-hati memberi amaran bahawa mungkin terdapat lantunan semula atau tekanan pendek.

Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY