Sekitar Blockchain dengan Huobi Global (14 Feb 2022)

Selamat datang ke Around the Blockchain, senarai harian pasaran crypto Huobi Learn.
Menurut kaji selidik baharu terhadap 2,000 penduduk dewasa AS berumur 18 hingga 99 (majoritinya adalah milenium dan Gen Z) oleh firma pembrokeran eToro, 33% daripada responden akan lebih berkemungkinan untuk pergi temu janji dengan mereka yang menyebut kripto dalam talian mereka profil temu janji. Namun, sesetengah ahli komuniti crypto mengatakan ini boleh menjadi "pedang bermata dua". Sebagai contoh, pengasas Crypto Connect Hailey Lennon berkata terdapat orang yang akan "membuat keseluruhan perbualan tentang BTC" atau yang masih mengaitkan crypto dengan "naratif palsu ini hanya digunakan untuk aktiviti jenayah dan pengubahan wang haram".
Pelabur crypto muda telah menjadi kuasa utama dalam pilihan raya 9 Mac Korea Selatan, sehingga semua calon presiden telah mengumumkan pendirian mesra crypto untuk cuba memenangkan mereka. Ramai warga Korea Selatan di bawah 24 tahun memperoleh purata $2,176 sebulan dan membayar sewa yang tinggi di Seoul, menyebabkan mereka tidak mampu untuk membeli pangsapuri mereka sendiri. Oleh itu, ramai telah beralih kepada saham dan kripto. Menurut Edward Hong, ketua firma VC kripto Hashed, terdapat lebih 5 juta akaun kripto individu di seluruh tiga bursa kripto teratas negara, dan kira-kira 10% daripada pengundi tahun ini adalah pelabur kripto. Sep lalu, cadangan pentadbiran semasa untuk cukai 20% ke atas keuntungan crypto tahunan melebihi $2,122 telah dibatalkan selepas tindak balas daripada pelabur crypto, tetapi Korea Selatan masih kekurangan kejelasan peraturan dalam ruang crypto.
Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) MD Kristalina Georgieva berkata aset kripto dan stablecoin “mungkin tidak sepadan” untuk mata wang digital bank pusat (CBDC) yang direka bentuk dengan baik, yang beliau percaya boleh “berpotensi menawarkan lebih daya tahan, lebih keselamatan, ketersediaan yang lebih baik, dan kos yang lebih rendah daripada bentuk wang digital persendirian”. Bercakap minggu lalu di Majlis Atlantik di Washington DC mengenai masa depan wang, kripto dan CBDC, beliau juga berkata peranan IMF adalah untuk "menyokong kebolehoperasian CBDC" dan menekankan bahawa "kestabilan kewangan dan pertimbangan privasi" harus menjadi keutamaan utama dalam Reka bentuk CBDC, menggesa bank pusat untuk "menyesuaikan rancangan mereka dengan keadaan khusus mereka" kerana setiap ekonomi adalah berbeza. Akhir sekali, beliau menekankan keperluan untuk "keseimbangan antara pembangunan di hadapan reka bentuk dan bahagian dasar".
Bank Pusat Bahrain (CBB), dengan kerjasama Bank ABC, baru-baru ini mengumumkan kejayaan ujian pemindahan dana rentas sempadan menggunakan JPM Coin JPMorgan, memenuhi matlamat CBB untuk menyediakan pelanggan dengan "penyelesaian penyelesaian yang selamat dan cekap" sambil ia bersedia untuk melancarkan CBDCnya. Gabenor CBB Rasheed Mohammed Al Maraj berkata bank itu akan cuba "mengatasi dan menghapuskan ketidakcekapan dan titik kesakitan" dalam ruang pembayaran rentas sempadan tradisional, tetapi CBB tidak menyatakan sama ada ia akan menjalankan ujian lanjut, atau memberikan tarikh pelancaran untuknya. CBDC.
YouTuber Kanada Dan Olson telah menggelar NFT dan crypto secara umum sebagai "penipuan besar". Video YouTube dua jamnya, Line Goes Up: The Problem with NFTs, menjadi tular awal bulan ini dan dalam temu bual NPR baru-baru ini, beliau berkata NFT hanyalah "objek digital yang menggunakan crypto sebagai tulang belakang untuk memberi mereka satu bentuk kekurangan" . Dia menambah bahawa "tiada nilai asas kepada BTC atau ETH" dan berhujah bahawa kripto berkisar tentang "perjudian" sama ada "seseorang pada masa hadapan" akan bersedia membayar lebih untuknya, berbanding dengan sebenarnya menjana "orang produk yang baik. nak guna dengan harga yang berpatutan”.
Tunjukkan saya wang itu
Menurut data daripada Huobi Global, BTC sedang dalam proses lantunan selepas melihat ayunan sisi pada siang hari. ETH mengalami corak yang sama dan kekal lemah di tengah-tengah tanda-tanda arah aliran menurun. Dari segi kontrak, data Huobi Futures menunjukkan tiada perubahan dalam kepentingan terbuka (OI) kedua-dua kontrak BTC dan ETH, di tengah-tengah penurunan dalam volum dagangan kontrak dan pasaran kontrak yang agak tidak aktif.
BTC meningkat sedikit pada hari Ahad tetapi kekal jauh di bawah di mana ia memulakan minggu, didagangkan pada kira-kira $42,200, manakala ETH didagangkan pada sekitar $2,880. Ketua Pegawai Eksekutif pengurus dana BitBull Capital Joe DiPasquale berkata sesetengah pihak percaya kejatuhan harga kripto pada hari Jumaat adalah "berkait dengan laporan latihan ketenteraan Rusia yang menunjukkan bahawa pencerobohan dan kemungkinan peperangan akan berlaku".
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY