7 cara untuk mendapatkan wang dalam pasaran beruang

7 Ways To Earn in a Bear Market!
Pasaran sedang menuju ke bawah, dan musim sejuk kripto telah bermula. Bagaimanakah anda boleh menjana wang walaupun harga bergerak ke bawah?
 
Sebelum kami mendedahkan cara terbaik untuk membuat wang dalam pasaran beruang, kami ingin menggalakkan anda untuk sentiasa bertanggungjawab dengan pelaburan crypto anda. Harap maklum bahawa semua pelaburan membawa risiko dan kripto tidak berbeza. Jangan melabur lebih daripada yang anda mampu.
 
1. Huobi Perolehi (Mudah)
2. Staking (Pertengahan)
3. Perlombongan (Maju)
4. Perdagangan Grid (Mudah)
5. Perdagangan derivatif pendek (Lanjutan)
6. Dagangan leveraj pendek (Lanjutan)
7. Purata ke bawah (Mudah)
 

1) Leverage pada akaun Huobi Earn sementara menunggu untuk membeli masuk

 
Kesukaran: Mudah
 
Kebanyakan bursa pada hari ini menyediakan Akaun Perolehi yang memperoleh faedah, di mana anda boleh mendepositkan mata wang kripto yang disokong untuk memperoleh faedah dengan hanya meninggalkan mata wang kripto anda di dalamnya.
 
Sebagai contoh, anda ingin membeli Bitcoin dan anda mempunyai harga sasaran dalam fikiran. Daripada meninggalkan wang fiat (seperti USD dan EUR) di bank yang memperoleh faedah rendah (kadar faedah simpanan bank di AS purata kira-kira 0.03%, dan di EU ia boleh menjadi lebih rendah lagi), anda boleh menukar wang fiat itu kepada USDT ( panggilan mata wang kripto Tether yang dipatok pada USD) yang boleh memberi anda lebih daripada 6.5% faedah APY (kadar mungkin berbeza mengikut masa) pada Huobi Dapatkan.
 
Gambar 1: Huobi Dapatkan Kadar USDT | https://www.huobi.com/en-us/ 
 
Ini membolehkan anda mengumpul ~ 1.7 USDT sehari dengan deposit sebanyak 10,000 USDT. Dengan cara ini, sementara menunggu harga sasaran anda mencecah, anda akan memperoleh tambahan ~1.7 USDT setiap hari. Ia juga akan memberi anda USDT tambahan untuk membeli lebih banyak BTC.
 
Sebaik sahaja anda mempunyai membeli Bitcoin anda (BTC), anda juga boleh melakukan perkara yang sama dengan memasukkan BTC ke Huobi Dapatkan untuk mengumpulkan minat sementara menunggu harga jualan anda meningkat.
 

Gambar 2: Huobi Dapatkan Kadar BTC | https://www.huobi.com/en-us/
 
Walaupun bunga untuk BTC mungkin lebih rendah, tetapi kita harus ingat bahawa bunga dibayar dalam BTC yang akan naik dan turun nilai berdasarkan harga pasar. Anda juga boleh mengaktifkan fungsi 'Auto Transfer' yang secara automatik akan memindahkan minat anda ke dalam akaun simpanan yang membolehkan anda menggabungkan cryptocurrency anda!
 
Dengan menggunakan strategi ini, anda akan dapat memperoleh token tambahan dengan menjana minat sementara menunggu sasaran membeli atau menjual.
 

2) Memancing

 
Kesukaran: Mudah / Pertengahan
 
Staking membolehkan anda memperoleh ganjaran token dengan menjadi sebahagian daripada kumpulan pengesah untuk a bukti kepentingan rantai seperti ETH 2.0 (juga dikenali sebagai Lapisan Konsensus Ethereum). Staking pada Huobi Global adalah agak mudah dengan perkhidmatan Staking ETH 2.0 kami.
 
Anda boleh mempertaruhkan token lain seperti HT juga dengan membelinya di Huobi Exchange dan kemudian mempertaruhkannya pada rantai masing-masing menggunakan dompet yang sesuai. Arahan khusus akan berbeza-beza bergantung pada jenis dompet dan rantai yang anda rancang untuk dipertaruhkan, dan kami mengesyorkan ini hanya untuk pengguna yang lebih maju.
 

3) Perlombongan

 
Kesukaran: Maju
 
Perlombongan, atau bukti kerja, adalah proses pertama yang digunakan sebagai mekanisme konsensus blockchain. Walaupun perlombongan telah tidak digemari dalam rantaian blok yang lebih moden kerana penggunaan tenaga yang tinggi, ia masih merupakan usaha yang menguntungkan untuk mata wang kripto lama seperti Bitcoin, Dogecoin dan Litecoin.
 
Perlombongan biasanya memerlukan perkakasan khusus dan beberapa pengetahuan teknikal. Anda boleh membaca kami pengenalan kepada perlombongan di sini!
 

4) Perdagangan Grid

 
Kesukaran: Mudah
 
Perdagangan Grid ialah ciri dagangan bot pada Huobi yang membolehkan anda menetapkan parameter pada pembelian anda pada pelbagai pasangan mata wang kripto seperti BTC/USDT, ETH/USDT, XRP/USDT dan banyak lagi.
 
Dengan mengisi had atas (Harga beli maksimum) dan had bawah (Harga beli terendah), ia akan memberitahu bot untuk membeli cryptocurrency berdasarkan Grid.
 
Setiap grid adalah julat harga cryptocurrency.
 
Sebagai contoh:
 
Cryptocurrency A, harga semasa = $1,000
 
Had Atas: $1,500
 
Had Bawah: $800
 
Grid: 10
 
Ini bermaksud bahawa pada setiap grid, julat harga adalah $70, [($1,500-$800) / 10].
 
Sekiranya Cryptocurrency A mencapai $930, pesanan beli akan dilaksanakan. Setelah pesanan beli ini dilaksanakan, anda akan memiliki sejumlah kecil cryptocurrency A.
 
Apabila harga naik kepada $1,070, pesanan jual akan dilaksanakan dan anda akan mendapat keuntungan 7% berdasarkan grid tersebut.
 
Sebaliknya, jika harga jatuh bot akan terus membeli pada setiap titik grid, dengan berkesan Purata Kos Dolar pembelian anda. Walau bagaimanapun, tiada pesanan akan dibuat apabila ia melebihi Had Bawah $800.
 
Anda boleh menutup bot pada bila-bila masa untuk mengambil untung atau menyedari kerugian, apabila menutup bot, anda mempunyai 2 pilihan.
 
1. Tutup dan jual — Ini akan menjual mata wang kripto pada harga pasaran terbaik yang tersedia untuk mengembalikan USDT kepada anda.
 
2. Tutup sahaja — Ini akan membolehkan anda menyimpan jumlah mata wang kripto yang telah anda beli melalui bot sekiranya anda ingin menunggu harga yang lebih baik untuk merealisasikan keuntungan atau kerugian anda.
 

Gambar 3: Menutup Bot Perdagangan Grid | https://www.huobi.com/en-us/
 
Perdagangan grid adalah berfaedah untuk mereka yang tidak mempunyai masa untuk berdagang dan untuk mereka yang memerlukan sistem untuk mengendalikan aspek emosi perdagangan untuk mereka. Kami ada yang sangat berguna Panduan perdagangan grid yang akan memberitahu anda lebih banyak mengenai sistem kami.
 

5) Kedudukan pendek pada perdagangan derivatif

 
Kesukaran: Maju
 
Jika anda berpendapat bahawa harga token akan jatuh, anda boleh cuba mencari parti yang sepadan dalam Niaga Hadapan Huobi pasaran yang berfikiran sebaliknya dan mengikat kontrak dengan mereka untuk menjual token itu pada harga hari ini, dan membelinya semula kemudian pada harga yang lebih rendah.
 
Derivatif seperti niaga hadapan dan pertukaran kekal membolehkan anda berdagang secara menguntungkan dalam pasaran beruang, tetapi pelabur perlu memahami bahawa mereka tidak memiliki token asas – derivatif berdagang bermaksud memeterai kontrak dengan pedagang lain tentang kemungkinan perubahan harga positif atau negatif sesuatu aset. Jika ramalan anda betul, maka anda akan mendapat wang daripada kontrak itu.
 
Niaga Hadapan Huobi membolehkan kita untung daripada pasaran beruang kerana sebarang perubahan harga, sama ada naik atau turun, adalah peluang untuk untung, termasuk dagangan berleveraj.
 

6) Kedudukan jual pada dagangan spot berleveraj

 
Kesukaran: Maju
 
Kedudukan spot leverage pendek di Huobi Exchange berlaku apabila anda meminjam token daripada pasaran supaya anda boleh menjualnya, dan kemudian membelinya kemudian untuk harga yang lebih rendah untuk dikembalikan kepada pihak yang anda pinjam.
 
 
Dagangan silang margin global Huobi menawarkan dagangan spot pendek berleveraj untuk BTC, ETH dan LINK. Anda boleh meminjam berbanding baki akaun crypto anda untuk mendapatkan lebih banyak keuntungan jika harga token bergerak turun atau naik.
 
Sila ambil perhatian bahawa perdagangan margin melibatkan peminjaman aset dan ini termasuk risiko dan peluang yang bukan sebahagian daripada perdagangan spot biasa.
 

7) Purata ke bawah

 
Kesukaran: Mudah
 
Purata ke bawah ialah variasi pada Purata Kos Dolar. Ideanya ialah apabila harga token jatuh, anda membuat pembelian tetap secara berkadar lebih banyak token itu supaya purata kos pembelian token anda turun dalam pasaran beruang. Rancangannya ialah anda akan memegang token ini sehingga pasaran naik semula melepasi harga pembelian anda.
 
Sebagai contoh, jika harga BTC hari ini ialah 10,000 USDT dan ia jatuh sebanyak 10% pada tarikh pembelian berulang anda yang seterusnya, anda akan membeli 10% lebih BTC daripada yang anda lakukan pada mulanya. Jika ia jatuh sebanyak 20% pada kali seterusnya, anda membeli 20% lagi.
 
Beli mata wang kripto pilihan anda secara berulang, membolehkan anda membeli mata wang kripto pada titik harga yang berbeza dan idealnya membolehkan anda mengumpul mata wang kripto yang telah anda pilih semasa pasaran aliran menurun.
 
 
Baru di Huobi? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 sebagai a Bonus Selamat Datang' untuk membantu anda memulakan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda boleh mula memperoleh faedah daripada mata wang kripto terbiar anda!
ms_MY