3 Strategi Pelaburan Crypto untuk Pemula

Melabur dalam cryptocurrency boleh menjadi tugas yang menakutkan. Dengan begitu banyak token, pertukaran, dan instrumen yang tersedia, pemula boleh menjadi sangat luar biasa. 

Tetapi ketika menyangkut strategi, ada cara yang dapat digunakan seseorang untuk memanfaatkan alat yang tersedia di pertukaran untuk melabur dalam cryptocurrency. 

1. Leverage on a savings account while waiting to buy in 

Sebilangan besar pertukaran hari ini menyediakan Akaun Simpanan yang memperoleh faedah, di mana anda boleh menyimpan cryptocurrency yang disokong untuk memperoleh faedah dengan hanya membiarkan cryptocurrency anda masuk. 

Contohnya, anda ingin membeli Bitcoin dan anda mempunyai harga sasaran. Daripada meninggalkan wang fiat (seperti USD dan EUR) di bank yang memperoleh faedah rendah (kadar faedah simpanan bank di AS rata-rata sekitar 0,03%, dan di EU boleh menjadi lebih rendah), anda boleh menukar wang fiat itu menjadi USDT ( panggilan cryptocurrency Tether yang disatukan ke USD) yang dapat memberi anda faedah lebih dari 6.5% APY (kadar mungkin berbeza dari masa ke masa) pada Huobi Dapatkan

Gambar 1: Huobi Dapatkan Kadar USDT | https://www.huobi.com/en-us/ 

Ini membolehkan anda mengumpul ~ 1.7 USDT sehari dengan deposit sebanyak 10,000 USDT. Dengan cara ini, sementara menunggu harga sasaran anda meningkat, anda akan mendapat tambahan ~ 1.7 USDT setiap hari. Ia juga akan memberi anda USDT tambahan untuk membeli lebih banyak BTC. 

Sebaik sahaja anda mempunyai membeli Bitcoin anda (BTC), anda juga boleh melakukan perkara yang sama dengan memasukkan BTC ke Huobi Dapatkan untuk mengumpulkan minat sementara menunggu harga jualan anda meningkat. 

Gambar 2: Huobi Dapatkan Kadar BTC | https://www.huobi.com/en-us/

Walaupun bunga untuk BTC mungkin lebih rendah, tetapi kita harus ingat bahawa bunga dibayar dalam BTC yang akan naik dan turun nilai berdasarkan harga pasar. Anda juga boleh mengaktifkan fungsi 'Auto Transfer' yang secara automatik akan memindahkan minat anda ke dalam akaun simpanan yang membolehkan anda menggabungkan cryptocurrency anda! 

Dengan menggunakan strategi ini, anda akan dapat memperoleh token tambahan dengan menjana minat sementara menunggu sasaran membeli atau menjual. 

2. Perdagangan Grid 

Perdagangan Grid adalah ciri perdagangan bot di Huobi yang membolehkan anda menetapkan parameter pembelian anda pada pelbagai pasangan cryptocurrency seperti BTC / USDT, ETH / USDT, XRP / USDT dan banyak lagi. 

Dengan mengisi had atas (Harga beli maksimum) dan had bawah (Harga beli terendah), ia akan memberitahu bot untuk membeli cryptocurrency berdasarkan Grid. 

Setiap grid adalah julat harga cryptocurrency.  

Sebagai contoh: 

Cryptocurrency A, harga semasa = $1,000 

Had Atas: $1,500 

Had Bawah: $800 

Grid: 10 

Ini bermaksud bahawa pada setiap grid, julat harga adalah $70, [($1,500-$800) / 10].  

Sekiranya Cryptocurrency A mencapai $930, pesanan beli akan dilaksanakan. Setelah pesanan beli ini dilaksanakan, anda akan memiliki sejumlah kecil cryptocurrency A.  

Apabila harganya naik ke $1,070, pesanan jual akan dilaksanakan, dan anda akan mendapat keuntungan 7% berdasarkan grid tersebut.  

Sebaliknya, jika harga jatuh, bot akan terus membeli di setiap titik grid, secara berkesan Kos Dolar Rata-rata pembelian anda. Walau bagaimanapun, tidak ada pesanan yang akan dibuat setelah ia berada di bawah Had Bawah $800. 

Anda boleh menutup bot kapan saja untuk mengambil untung atau menyedari kerugian, setelah menutup bot, anda mempunyai 2 pilihan. 

  1. Tutup dan jual - Ini akan menjual cryptocurrency pada harga pasaran terbaik yang tersedia untuk mengembalikan USDT kepada anda 
  1. Tutup sahaja - Ini akan membolehkan anda menyimpan jumlah cryptocurrency yang telah anda beli melalui bot sekiranya anda ingin menunggu harga yang lebih baik untuk merealisasikan keuntungan atau kerugian anda. 
Gambar 3: Menutup Bot Perdagangan Grid | https://www.huobi.com/en-us/

Perdagangan grid menguntungkan bagi orang yang tidak mempunyai masa untuk berdagang dan untuk orang yang memerlukan sistem untuk menangani aspek emosi perdagangan mereka. Kami mempunyai sangat berguna Panduan perdagangan grid yang akan memberitahu anda lebih banyak mengenai sistem kami. 

3. Perdagangan Jangka Panjang dan Jangka Pendek 

Semasa berdagang cryptocurrency, agak sukar kerana sukar untuk mengetahui kapan penurunan atau kapan puncaknya hampir. 

Dengan menggunakan Purata Kos Dolar, anda boleh membeli cryptocurrency pilihan anda secara berulang, membolehkan anda membeli cryptocurrency pada titik harga yang berbeza dan idealnya membolehkan anda mengumpulkan cryptocurrency yang telah anda pilih semasa pasaran tren menurun. Walau bagaimanapun, dalam pasaran tren menaik, strategi ini mungkin bukan strategi terbaik untuk diterapkan kerana anda akan rata-rata menaikkan harga pembelian cryptocurrency anda 

Sebaliknya, menggunakan strategi pembelian sekaligus dapat meningkatkan hasil anda jika anda telah membeli cryptocurrency hampir dengan titik terendah. Walau bagaimanapun, strategi ini datang dengan risiko membeli terlalu awal semasa trend menurun dan anda mungkin akhirnya menyimpan cryptocurrency sehingga pasaran kembali naik. 

Bersedia untuk mula melabur dalam Cryptocurrencies? Daftar untuk akaun Huobi dan terima sehingga $300 Bonus Selamat Datang untuk membantu anda dengan perjalanan pelaburan anda! Jika anda pengguna sedia ada, lihat Huobi Dapatkan, di mana anda dapat memperoleh faedah dari mata wang kripto dalam akaun anda! 

ms_MY